OTKUD MU IDEJA? Ukrao bronzanu bistu od 600.000 dinara ispred škole?

Osumnjičeni se u saopštenju tereti da je u noći između 27. i 28. marta ove godine, demontirao i odneo bronzanu bistu "Zore Krdžalić-Zage"

  • 2

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv mladića (18) iz Kikinde zbog sumnje da je ukrao bronzanu bistu vrednu 600.000 dinara koja se nalazila ispred Visoke škole strukovnih studija.

Osumnjičeni se u saopštenju tereti da je u noći između 27. i 28. marta ove godine, demontirao i odneo bronzanu bistu "Zore Krdžalić-Zage", saopštila je danas lokalna policija.

Krivična prijava je podneta zbog krivičnog dela teška krađa, navela je kikindska policija u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Umetnička vrednost bronzana bista skulptorsko delo kikindske vajarske Miroslave Kojić iz 1979. godine, procenjuje se na oko 5.000 evra.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Od prodaje na crnom tržištu sekundarnih sirovina, kradljivac je za bronzu mogao dobiti najvise 10.000 dinara, prenela je Televizija Vojvodine.

Škola ispred koje je bila bista se nekada zvala Viša škola za obrazovanje vaspitača, a nosila je ime Zore Krdžalić Zage (1914-1961), učesnice Narodnooslobodilačkog pokreta i nosioca Partizanske spomenice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Савица

    6. april 2015 | 20:12

    ДЕЧКО ЈЕ ПУНОЛЕТАН, ЗАШТО НАВОДИТЕ ВЕСТ БЕЗ ИМЕНА И ПРЕЗИМЕНА?

  • ana

    6. april 2015 | 21:15

    vezati ga da stoji umesto biste dok ne vrate bistu. Ako treba neka mre na tom mestu.Ko je on da unistava nasa dobra. Ja bih hladno pustila da se osusi na tom postolju.Šta će on ikad dobro doneti ovom drustvu?Šta će svojim rukama napraviti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA