SNOUDEN: NSA drži pištolj uperen u glavu svakog Amerikanca

- NSA ima najveće mogućnosti nadziranja ikad viđene u istoriji. Oni će sada reći da to ne koriste u svrhe loše po američke građane. Na neki način, to jeste istina - rekao je bivši obaveštajac te agencije Edvard Snouden

  • 0

Američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA), drži pištolj uperen u glavu svakog stanovnika SAD, dok im istovremeno poručuje da joj veruju, izjavio je bivši obaveštajac te agencije Edvard Snouden.

On je u intervjuu u programu koji vodi Džon Oliver, komentarisao odluku da se Amerikanci izjasne da li će prihvatiti da ih NSA nadzire, u sklopu borbe protiv terorizma.

Snouden je ocenio da Amerikanci ne bi trebalo da prihvate nove navike koje bi omogućile vlastima da imaju uvid u njihove lične fotografije, prenela je "Rusija danas".

- NSA ima najveće mogućnosti nadziranja ikad viđene u istoriji. Oni će sada reći da to ne koriste u svrhe loše po američke građane. Na neki način, to jeste istina. Međutim, pravi problem je u tome što oni svoje mogućnosti upotrebljavaju tako da nas učine ranjivima, a onda nam kažu: "Držim pištolj uperen u tvoju glavu. Neću povući obarač. Veruj mi!" - istakao je Snouden.

Snouden se nalazi u Rusiji gde je dobio azil posle objavljivanja poverljivih dokaza da je američka Nacionalna služba bezbednosti, gde je bio zaposlen, špijunirala građane i države širom sveta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA