DA LI ĆE ON ZAMENITI OBAMU? Rend Pol se kandidovao za predsednika SAD

- Kandidujem se za predsednika da bih vratio našu zemlju na principe slobode i ograničene vladavine - naveo je Pol na svom internet sajtu

  • 6

Republikanski senator iz Kentakija Rend Pol (52) najavio je danas da će učestvovati u trci za narednog predsednika SAD, koji će biti biran 2016.

OBAMA: Hilari Klinton bi bila odličan predsednik SAD

- Kandidujem se za predsednika da bih vratio našu zemlju na principe slobode i ograničene vladavine - naveo je Pol na svom internet sajtu, prenela je agencija Rojters.

Prema procenama američkih medija, Pol je treći republikanac po rejtingu sa 12 odsto podrške, a za učešće u trci za predsednika SAD ispred njega su iz te stranke Džeb Buš sa 16 odsto i Skot Voker sa 13.

Istovremeno, republikanski senator iz Arizone Džon Mekejn (78) najavio je da će se 2016. kandidovati za još jedan, šesti po redu mandat u gornjem domu američkog Kongresa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mekejn, koji je u Senatu na dužnosti predsednika Odbora za oružane snage, rekao je da je veoma zabrinut za nacionalnu bezbednost zbog nesposobnog rukovodstva predsednika SAD, navodeći da njegovo vreme "tek dolazi".

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA