Ugovor Vlade i Železare Smederevo dobiće pozitivno mišljenje

- Komisija za zaštitu konkurencije nema primedbi na ugovor koji su potpisali Vlada Srbije i novi menadžment Železare Smederevo, tako da će o njemu dati pozitivno mišljenje - rekao je Miloje Obradović, predsednik komisije

  • 0

Miloje Obradović, predsednik Komisije za zaštitu konkurencije, rekao je da će u narednim danima Komisija izaći s pozitivnim mišljenjem o ugovoru sa Železarom jer se, kako je naveo, radi o kvalitetnom menadžerskom ugovoru.

- To mišljenje je pozitivno i znači da nije došlo do koncentracije. To je jedan kvalitetan menadžerski ugovor i moram da pohvalim Vladu Srbije. To je ugovor koji je u skladu sa našim zakonima i mi nećemo donositi rešenje, već ćemo dati mišsljenje koje će biti objavljeno na sajtu Komisije", - objasnio je Obradović.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

On je rekao da je Komisija dobila zahtev za mišljenje oko upravljanja Železarom, da je taj zahtev razmotren i da je mišljenje usaglašeno na zajedničkom sastanku sa menadžerima ovog državnog preduzeća.

Obradović je precizirao da se mišljenje odnosi na ugovor koji je oročen, ali izrazio uverenje da će krajnji ishod biti privatizacija Železare.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA