Novo veštačenje otkriva ubicu Dade Vujasinović!

- U ovom trenutku radna grupa MUP i državna Radna grupa rade na ovom slučaju i nadam se da bi superveštačenje predmeta i oružja mogli da daju neki odgovor - kaže ministar policije

  • 1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se, u istrazi smrti novinarke Dade Vujasinović, razmišlja o dodatnim superveštačenjima predmeta i oružja.

Stefanović je rekao novinarima da bi se to superveštačenje obavilo u saradnji sa stranim partnerima, navodeći kao mogućnost za taj postupak laboratoriju u Holandiji.

- U ovom trenutku radna grupa MUP i državna Radna grupa rade na ovom slučaju i nadam se da bi ta superveštačenje predmeta i oružja mogli da daju neki odgovor... I bio bih zadovoljan kada bi se u mom mandatu rešilo i to pitanje - rekao je ministar.

20 GODINA OD SMRTI DADE VUJASINOVIĆ: Da li će se ikad saznati ko je ubio?

Stefanović je, uz napomenu da sve stvari oko istrage nisu u rukama MUP-a, dodao da će, kada to bude moguće, javnosti biti obaveštena o svemu. On je objasnio i da je superveštačenje dodatno veštačenje "koje će raditi laboratorija, na primer u Holandiji, sa kojom imamo posebnu saradnju".

Prema njegovim rečima, tokom tog postupka, uz pomoć novih tehnologija videće se da li bi mogli da se otkriju dodatni dokazi.

- Videćemo naravno da li će to biti moguće i da li će to dati neki dodatni rezultat... Ne mogu da prejudiciram - rekao je Stefanović.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

On je istakao da, što se tiče MUP-a, postoji spremnost da primenimo sve da dođemo do odgovora u slučaju Dade Vujasinović.

Stefanović je napomenuo da nije uvek sve moguće uraditi samo voljom, jer ako nema dokaza ne možete nešto izmisliti, ali je izrazio nadu da će dodatno veštačenje dovesti do novih dokaza.

Novinarka "Duge" Radislava Dada Vujasinović je pronađena mrtva 9. aprila 1994. godine u stanu na Novom Beogradu.

Forenzički institut iz Haga radi veštačenje ubistva Dade Vujasinović

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • комуниста

    8. april 2015 | 14:13

    Ма Тито и комунисти. Не морате се мучити да тражите кривца. Ево више од пола Србије се слаже са мном. Србе само убијају комунисти, и нико више. Дада је међу првим жртвама вишепартијске Србије.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA