OVO NIJE VIC O POLICAJCIMA, OVO JE ISTINA: Platili hakerima otkup sopstvenih podataka!

Policija u Masačusetsu je platila hakerima 500 dolara ne bi li povratila svoju bazu podataka u kojima su svi zapisi o hapšenjima i incidentima

  • 0

Odeljenje policije u Tevksburiju u Masačusetsu je platilo 500 dolara hakerima kako bi dobili zauzvrat "ključ za dešifrovanje". Oni su bili toliko očajni da su morali da daju novac kako bi došli do informacija koje su bile pod napadom hakera.

Na početku se činilo da se radi o običnom padu sistema, ali je situacija bila mnogo ozbiljnija jer se radilo o podacima hapšenja i zapisima incidenata.

- Onda se preteća poruka pojavila na ekranu, objašnjenje u obliku poruke za otkup "Vaši lični fajlovi su kodirani, dešifrovanje košta 500 dolara" -  piše Boston Glob.

- Ukoliko zaista cenite vaše podatke, predlažemo vam da ne gubite dragoceno vreme tražeći druga rešenja, jer ona ne postoje - pisalo je u nastavku poruke.

Policija u Tevksburiju nije imala "bek-ap" svojih sistema, tako da su se našli u užasnoj situaciji iz koje je postojao samo jedan izlaz. Oni nisu jedina policija koja je morala da plati hakerima u ovakvim situacijama.

(Telegraf.rs/ Izvor: neatorama.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA