Pravosnažna optužnica protiv Dulića, sledi suđenje

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je pravosnažnom optužnicu protiv nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine i urbanizma

  • 6

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića, njegovog tadašnjeg saradnika Nebojše Janjića i bivšeg direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka, koja ih tereti za zloupotrebe prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću "Nuba invest".

Pošto je optužnica postala pravosnažna, uskoro će biti zakazan početak suđenja.

Apelacioni sud je odbio žalbe odbrane i potvrdio prvostepeno rešenje Specijalnog suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal, saopštio je Apelacioni sud.

Foto: gradsubotica.co.rs Foto: gradsubotica.co.rs

U saopštenju Apelacionog suda se ukazuje da je prvostepeni sud pravilno zaključio da dokazi prikupljeni tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da su okrivljeni izvršili krivično delo koje im je stavljeno na teret optužnicom.

Zbog toga, kako se dodaje, nema potrebe za boljim razjašnjenjem stvari u ovoj fazi postupka u cilju ispitivanja osnovanosti optužbe, a da ne postoje razlozi za obustavu krivičnog postupka, odnosno odbijanje optužbe.

Optužnicom se Dulić, Janjić i Drobnjak terete da su prilikom izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola za postavljanje mreže optičkih kablova investitorima linijskih infrastrukturnih objekata telekomunikacione mreže pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara.

Foto: www.bg.ap.sud.rs Foto: www.bg.ap.sud.rs

Na taj način su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog, navelo je u saopštenju tužilaštvo nakon podizanja optužnice.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, izdavanjem zahtevanih dozvola omogućeno je "Nubi" da pristupi izgradnji optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju "Putevi Srbije" i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.

Istraga protiv Dulića i ostalih pokrenuta je u septembru 2012. godine. U međuvremenu je tužilaštvo podizalo optužnicu dva puta, ali je ona odlukom suda vraćana na dopunu istrage. Ovo je treća optužnica u tom slučaju, podignuta u novembru 2014. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M~7777

    8. april 2015 | 17:33

    ma osudite ga već jednom, naše pravosudje=0= dno dna

  • Савица

    8. april 2015 | 22:30

    ЧУДО ДА НИЈЕ БИО НИ ДАН У ЗАТВОРУ ЗА ВРЕМЕ ИСТРАГЕ. НЕКИ ВЕЋИ БУМБАР ЈЕ ЈОШ У ТО УМЕШАН.

  • Mitar

    9. april 2015 | 18:30

    Dulicu vreme je stiglo i za tebe .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA