DA LI I SRBIJI TREBA OVAKVA MERA? Predsednik Belorusije uveo porez za nezaposlene!

Ovako restriktivna mera će u budućnosti pokazati da li će Belorusija uspeti da postane prva zemlja u svetu bez nezaposlenog stanovništva

  • 24

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je došao na jednu krajnje originalnu ideju kako bi rešio problem "veštački stvorene nezaposlenosti". On će stanovnike svoje države motivisati da nađu posao tako što će propisati porez za svakog nezaposlenog građanina.

 

Kako bi svoje ljude motivisao da što pre nađu posao, Lukašenko je potpisao ukaz o "sprečavanju socijalne zavisnosti" po kojem svako ko je nezaposlen duže od šest meseci mora da plati taksu u vrednosti od 300 evra.

 

Potpisani ukaz propisuje da građani, strani državljani i lica bez državljanstva sa stalnim boravkom u toj zemlji, koji ne učestvuju u finansiranju javne potrošnje ili u njenom finansiranju učestvuju manje od 183 kalendarskih dana tokom obračunskog poreskog perioda (fiskalne godine) u obavezi su da plate izrečenu sumu.

 

Ovako restriktivna mera će u budućnosti pokazati da li će Belorusija uspeti da postane prva zemlja u svetu bez nezaposlenog stanovništva.

 

Ove takse su oslobođeni radno nesposobni građani, invalidi, lica mlađa od 18 godina, žene preko 55 i muškarci preko 60 godina starosti.

 

(Telegraf.rs / Izvor: themoscowtimes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • demagogija

    8. april 2015 | 22:21

    gluposti. pa nije ovde milion nezaposlenih zato što neće da rade nego zato što nemaju gde da rade.

  • kriticar

    8. april 2015 | 22:07

    Naravno da treba. Kafici puni a niko nista ne radi. Uvece se izlazi u grad, skupi parfemi, satovi, kola a kad dodju kuci tuga. Niko nece da radi, mladi cekaju babinu penziju pa u grad. Tuga

  • sanja

    8. april 2015 | 22:04

    Ma dajte! A sta ako neko ne moze da nadje posao? Sta ako neko ko je zzavrsio fakultet ne moze da nadje posao u svojoj struci? Je l to znaci da ce morati da radi u kaficu, trafici, pijaci? Sta ako postoji porodica gde jedan roditelj ima solidnu platu, a drugi cuva malu decu kod kuce? Pa nece valjda svako da zaposljava bebisiterke? Mozda nemaju pare za placanje bebisiterki? Boze svasta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA