DA IM NIJE DAO PUTIN? Grčka uplatila ratu duga od 460 miliona evra!

MMF je zajedno sa Evropskom komisijom i Evropskom centralnom bankom 2010. godine učestvovao u programu pomoći za Grčku, ukupne vrednosti 240 milijardi evra, sa ciljem sprečavanja bankrota u toj zemlji

  • 12

Grčka je uplatila tranšu duga Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) u iznosu od 459 miliona evra, izjavio je neimenovani zvaničnik iz grčkog ministarstva finansija.

- Dali smo nalog za plaćanje - izjavio je taj izvor za Frans pres.

Kako podseća francuska agencija, MMF je, zajedno sa Evropskom komisijom i Evropskom centralnom bankom, 2010. učestvovao u programu pomoći za Grčku, ukupne vrednosti 240 milijardi evra, sa ciljem sprečavanja bankrota u toj zemlji i njenog izlaska iz evropske monetarne unije, prenosi agencija AP.

Stručnjaci EU i MMF-a proučavaju plan reformi koji je prošlog meseca predložio premijer Grčke Aleksis Cipras u pokušaju da obezbedi povlačenje preostalih 7,2 milijarde evra kredita iz paketa međunarodne pomoći. Međutim, do postizanja dogovora s kreditorima, Grčka ostaje bez pristupa sredstvima koja su preostala u okviru paketa pomoći.

Vlada u Atini se nada da će uskoro dobiti "zeleno svetlo" za dostavljenu listu reformi, čime bi joj bilo odblokirana preostala sredstva iz paketa pomoći, da bi još jednom izbegla bankrot i uspela da isplati plate i penzije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša SRBIN

    9. april 2015 | 13:50

    Rusi su im dali novac, zauzvrat dolaze rusi sa bazama na moru u Grčkoj.

  • Crveno bijela Krajina

    9. april 2015 | 15:44

    Prica se prica da Rusi dolaze. Najveci strah nato pakta se ostvaruje , Rusi ulaze na Balkan i izlaze na Sredozemno more. Udri Putine !

  • Nesa

    9. april 2015 | 13:28

    A...jel grci ucestvuju u paradi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA