Lider makedonskih opozicionara saslušan zbog slučaja "Puč"

Policija je slučaj "Puč" pokrenula krajem januara, a Zoran Zaev se tereti za nasilje nad najvišim državnim organima, odnosno pretnji da će objaviti dokaze protiv premijera Nikole Gruevskog i njegovih saradnika za nezakonito prisluškivanje građana

  • 0

Lider najuticajnijeg opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev danas je dao izjavu u Javnom tužilaštvu povodom navodne umešanosti u slučaj "Puč", kada je četvoro njegovih saradnika uhapšeno pod sumnjom za pokušaj rušenja ustavnog poretka zemlje.

Policija je slučaj "Puč" pokrenula krajem januara, a Zaev se tereti za nasilje nad najvišim državnim organima, odnosno pretnji da će objaviti dokaze protiv premijera Nikole Gruevskog i njegovih saradnika za nezakonito prisluškivanje građana.

Prvooptuženi Zoran Veruševski, koga policija tereti za pomoć pri nasilju na državne funkcionere je pre dva dana dao iskaz u Tužilaštvu, a svoj iskaz ranije je dao i premijer Gruevski, preneli su makedonski mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA