PRAVDA ZA PROSTITUTKE: Evo zašto protestuje Amsterdam (FOTO) (VIDEO)

Oko 200 osoba - prostutki, ali i njihovih simpatizera, koji su imali maske da bi sakrili svoj identitet - su nosili crvene kišobrane i transparente među kojima i one sa natpisom "nemojte da spasavate nas, spasite naše izloge!"

  • 4

Mnoštvo prostitutki protestovalo je danas ulicama Amsterdama protiv namera da se, u okviru renoviranja starog jezgra tog grada i čuvene Četvrti crvenih fenjera, zatvore izlozi u kojima oskudno odevene poziraju da bi privukle klijente.

Oko 200 osoba - prostutki, ali i njihovih simpatizera, koji su imali maske da bi sakrili svoj identitet - su nosili crvene kišobrane i transparente među kojima i one sa natpisom "nemojte da spasavate nas, spasite naše izloge!", prenosi AP.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prostitutke su se uputile do gradske većnice gde su predale peticiju gradonačelniku Eberhardu van der Lanu i saopštile mu da bi ih zatvaranje izloga "lišilo bezbednog mesta za rad".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Rut Morgan-Tomas, predstavnica organizacije pod nazivom Globalna mreža projekata seksualnog rada, istakla je kako grad zatvaranjem izloga "ide u pogrešnom pravcu", jer time žene, muškarce i transrodne osobe koje ih koriste čine ranjivijim.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Poslednjih godina je već zatvoreno oko 115 od ukupno 500 izloga amsterdamskih javnih kuća, a predviđeno je zatvaranje još više desetina njih.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Procenjuje se da je posle današnjeg protesta smanjena verovatnoća da će to biti i učinjeno.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pogledajte kako izgledaju izlozi u Četvrti crvenih fenjera:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • $$

    10. april 2015 | 05:22

    Pa ovo bre milina za gledati, a ne ko ovde kod nas , trazis masaze, sve na slepo, .....pa sve zakone uskladjuju sa EU , a kad ce da dodje ovaj na red aha....svi se prave kao da ovo nije vazno

  • Lala

    10. april 2015 | 01:31

    Ta mante te usijane glave. Sve bi ja to pošprico. Treba da se ladu sa špricom i to mlogo.

  • Duki

    11. april 2015 | 01:26

    Lalo , zaboravih da ti odgovorim za korist koju pominješ. Čedo moje korist imaju samo radnice i njihovi promoteri. Ali kada bi legalizovali? Ta nemoj sumnjati,bilo bi love i u budžetu. Ne bi deca umirala skupljajući crkavicu za operaciju. Bile bi zaštićene u svakom pogledu. Ja bih im dao i beneficirani staž. A turizmom bi razbili sve okolo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA