PUCNJAVA U POŽAREVCU: Vlasnik menjačnice ranio lopova sa kalašnjikovim!

- Pošto su ga primorali pretnjama smrću, Stepić je otključao sef, iz njega izvukao pištolj i zapucao na jednog od napadača. Tada ga ja drugi napadač kundakom "kalašnjikova" udario u glavu - kaže izvor blizak istrazi

  • 15

Vlasnik požarevačke menjačnice "Tri oks" Goran Stepić pucao je pištoljem i ranio jednog od dvojice maskiranih razbojnika, koji su pokušali da opljačkaju njegovu menjačnicu.

Napadači su se danas u 11.45 časova dovezli do menjačnice belim kombijem beogradskih tablica i sa fantomkama, pancirima i "kalašnjikovima", upala u menjačnicu. Zahtevali su od vlasnika da otvori sef, što je on odbijao, tvrdeći da je prazan, pišu "Večernje novosti".

- Pošto su ga primorali pretnjama smrću, Stepić je otključao sef, iz njega izvukao pištolj i zapucao na jednog od napadača. Tada ga ja drugi napadač kundakom "kalašnjikova" udario u glavu, zgrabio veću sumu para sa pulta i, vukući ranjenog saučesnika, pobegao u kombi. Povlačeći se ka vozilu, napadači su pucali rafalno, ali, na sreću, niko nije pogođen. Zatim su se odvezli u Ulicu Čede Vasovića i ušli u podzemnu garažu stambene zgrade "Betonjerka". Tu su zapalili kombi i prešli u drugo vozilo, najverovatnije sa još nekim saučesnikom, i potom pobegli - rekao je izvor blizak istrazi.

Prava je sreća da niko od prolaznika nije stradao tokom pucnjave jer se pljačka menjačnice koja se nalazi u prometnoj ulici, odvijala pred mnogobrojnim očevicima.

Foto: e-stock.us/Petar Jovanović Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

- Dok sam se vraćao sa pijace začuo sam pucnje koji su dopirali iz prizemlja zgrade preko puta, ali nisam znao o kom se lokalu radi. Tad sam ugledao dvojicu muškaraca kako žurno izlaze iz menjačnice, sa fantomkama. Jedan je pridržavao onog drugog, očigledno ranjenog, i, usput, pucao iz puške. Tad sam, u strahu, odmah čučnuo iza jednog parkiranog auta, a tako su uradili još neki uplašeni prolaznici. Odatle sam video da su ova dvojica ušla u beli kombi i odvezli se prema Kosovskoj ulici. Imam 72 godine, ali ovako nešto nikad nisam video - ispričao nam je uznemireni očevidac.

Goran Stepić je prevezen u bolnicu, gde su mu konstatovane lakše povrede glave. Pretpostavlja se da je on na napadače potegao oružje, jer je bio uplašen za svoj život, pošto je u pljački, krajem jula 2006. godine, ubijen njegov otac Toplica Stepić iz Živice. Njegovo ubistvo do danas je ostalo nerasvetljeno.

Pretpostavlja se da su lopovi odneli najmanje 1,5 miliona dinara.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne opravdavam

    10. april 2015 | 00:51

    Ali ga u potpunosti razumem.Coveku prekipelo.Prethodno mu pljackasi u ranijem slucaju ubili oca.A sada covek opet doziveo pljacku.Ko zna sta bi se desilo da je i neko drugi bio u slicnoj situaciji mozda bi ih i poubijao.S obzirom na to da kako sam porcitao ubistvo njegovog oca do danas nije razotkriveno a sada opet dozivljava pljacku.U takvi situacijam bes prevlada coveka i svasta mu prodje kroz glavu pogotovo zbog ubistva clana porodice u slicnoj situaciji...

  • Zabelan

    10. april 2015 | 01:12

    Tako je , puna podrska Goranu. Svaka cast na hrabrosti... najbolje je da ih je oustio sve da ih pobiju. Da zavrse kao njegov otac !!! A tiper je sigurno iz pozarevca od mnogobrojnih "kriminalaca" koji se skupljaju u sred grada a policija ne sme ni da ih legitimise !!!!!

  • Dhjdtjvf

    10. april 2015 | 01:31

    Znaci po nasem zakonu, mozes da pucas, tek posto te ubiju? Gresim, ili?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA