PANIKA U BRAZILSKOM KONGRESU: Nepoznata osoba pustila miševe tokom sednice!

Glodari su pušteni u sali sinoć usred obraćanja blagajnika vladajuće Radničke partije Žoaoa Vakarija Neta i izazvali su paniku među političarima i novinarima

  • 0

Rasprava u brazilskom kongresu o velikom korupcionaškom skandalu naftnog giganta "Petrobrasa" bila je na kratko prekinuta kad je, zasad nepoznata osoba u sali pustila miševe, hrčke i skočimiševe, što je izazvalo opšti haos.

Glodari su pušteni u sali sinoć usred obraćanja blagajnika vladajuće Radničke partije Žoaoa Vakarija Neta i izazvali su paniku među političarima i novinarima, prenela je agencija AFP.

Obezbeđenje je zatim iz sale Kongresa izvelo osobu odgovornu za puštanje glodara, čiji identitet nije otkriven. Ubrzo su pohvatane i odbegle životinje, pa je rasprava, koja je prema ocenama prisutnih prerasla u "cirkus", ponovo bila nastavljena.

Vakari je jedan od 27 ljudi kojima predstoji suđenje po optužbama za korupciju i pranje novca u okviru korupcionaškog skandala u kompaniji "Petrobras", koji je izbio pre 13 meseci.

On je navodno primio mito u iznosu od 1,2 miliona dolara, a u skandal su uključeni još neki od najpoznatijih brazilskih političara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA