Deset džihadista silovalo devojčicu (9), ona je zatrudnela i zamalo umrla na porođaju!

- Čak je i carski rez bio opasan po nju. Zlostavljanje koje je ona pretrpela ostaviće mentalne i fizičke traume - rekao je jedan od humanitaraca u Iraku

  • 17

Islamski militanti su silovali i mučili devojčice stare samo devet godina, kako tvrde humanitarni radnici u Iraku.

Stotine žena i dece jazida koji su bili taoci brutalnog režima, puštene su ove nedelje posle više od osam meseci u zarobljeništvu. Svedoci strašnih zločina bili su i dobrovoljci koji rade u ovoj oblasti tokom kriznog perioda.

Oni su bili šokirani činjenicom da je devetogodišnju devojčicu silovalo najmanje 10 muškaraca, pri čemu je mališanka zatrudnela. Ona je bila toliko mala i slaba da je zamalo umrla tokom porođaja.

- Čak je i carski rez bio opasan po nju. Zlostavljanje koje je ona pretrpela ostaviće mentalne i fizičke traume - rekao je kanadski humanitarac Josif Daoud.

Inače, dobrovoljci smatraju da je vraćanje zarobljenih žena i devojaka svojim porodicama, ponižavajuće za njih ali i za čitavu zajednicu.

- Ja ne znam kakva će biti budućnost njihove dece. Devojke i žene ih ne žele. One su toliko patile da samo žele sve da zaborave. Ako su udate, njihovi muževi ih neće prihvatiti ako su trudne. Ove bebe nikad neće biti prihvaćene - dodao je on.

(Telegraf.rs/ Izvor: liveleak.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA