TAJNI PLAN EU: Hoće da izabace Grčku iz evrozone!

Finska smatra da evro može da preživi isključenje Grčke, zahvaljujući merama i reformama Evropske centralne banke koje je sprovela poslednjih godina

  • 14

Članice EU pripremaju tajni plan za isključenje Grčke iz evrozone u slučaju bankrotstva zemlje u maju ove godine, objavio je danas britanski Tajms.

Tvrdi se da je u dokumentu, koji je pripremilo Ministarstvo finansija Finske u saradnji sa Nemačkom, reč o mogućem isključenju, a autori teksta upozoravaju da se ovog proleća mora doneti "veoma teška politička odluka".

Prema navodima lista, Finska smatra da evro može da preživi isključenje Grčke, zahvaljujući merama i reformama Evropske centralne banke koje je sprovela poslednjih godina, preneo je Sputnjik.

Krajem februara Grčka se dogovorila sa evrozonom o produžetku antikrizne pomoći na četiri meseca, dok su početkom aprila vlasti te zemlje predstavile program ekonomskih mera koji treba da ubedi međunarodne kreditore da izdvoji Atini kreditni paket koji se nalazi na čekanju, a potreban je da bi se izbegao bankrot Grčke.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fasisticki eu

    10. april 2015 | 18:31

    Zapamtite da NIJEDNA pravoslavna zenlja nije pozeljna u eu fasistickoj tvorevini..ako je vec i prime , sluzi za izivljavanje i unistavanje...srbi NIKADAne treba da ulaye u te saveye jer po prirodi Srbi se nekeda nisu divili Hitleru...ya ostale ynamo...

  • ZS

    10. april 2015 | 18:51

    Е благо њима. А ми ко ћорави у ЕУ

  • Савица

    10. april 2015 | 18:37

    НЕК ИЗБАЦЕ И НАС !!!!¡!!¡!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA