Plamen sa Hristovog groba iz Jerusalima stiže i u Jagodinu!

Plamen iz Jerusalima, iz crkve Groba Gospodnjeg, prvo će u 23 sata, stiću u Hram "Svetog Save" u Beogradu gde će ga dočekati patrijarh srpski Irinej, a zatim će biti prenet u Jagodinu

  • 6

Blagodatni oganj iz Hrama Vaskrsenje Hristovo u Jerusalimu stiže sutra uveče, oko ponoći, i u Jagodinu, gde će biti dočekan od sveštenstva i vernika u Sabornom hramu "Svetih apostola Petra i Pavla".

 

Blagodetni oganj stiže pred ponoć u subotu uveče, pred početak Vaskršnjeg jutrenja i litije u čijem sastavu će se služiti i Vaskršnja liturgije, saopštila je danas Crkvena opština Jagodine.

 

Vaskršnja litija počinje u ponoć.

 

Plamen iz Jerusalima, iz crkve Groba Gospodnjeg, prvo će u 23 sata, stiću u Hram "Svetog Save" u Beogradu gde će ga dočekati patrijarh srpski Irinej, a zatim će biti prenet u Jagodinu i neke druge gradove u Srbiji i na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

 

Vernici će svećama moći da preuzmu plamen iz Jerusalima.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljo

    10. april 2015 | 19:47

    Veliko čudo.jeste li znali da se blagodarnost oganj pali samo pravoslavnom patrijarhu i samo na pravoslavni julihanski vaskrs.ostale konfesije gledaju ima lu upaljač.pravoslavlje je jedina živa i istinita prava vjera.samo pravoslavlje je sačuvalo izvornost i nije mjenjalo gotovo ništa od obreda i liturgije.katolici promjenili liturgiju i simvol vjere pa kalendar pa celibat pa papino prvenstvo tj obožavanje pape.od njih otpadose protestanti a od njih redom i ostali.sad udaraju i na našu crkvu malo novcem malo ostalim nemoralom i mnoge vladike pristaju i oce li uspjeti ostaje da vidimo.mislim da im Svevisnji neće dozvolit radi obećanja da ni vrata paklena neće nadvladati crkvu njegovu tj pravoslavnu.pravoslavni neće papu za svog boga i neće da menjaju obrede i pisma i simbol vjere dok ostali pristadose za papom.ima i pravoslavnih vladika koji su izdali ali ipak većina nije i neće ako Bog da

  • Republika Srpska

    10. april 2015 | 19:26

    Kakva čast za građane Jagodine

  • Blagodatni oganj

    10. april 2015 | 19:20

    Ovako nesto stvarno nikad ne bih propustila u zivotu i jedva cekam da to vidim i dozivim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA