OVO MORATE DA VIDITE: Istorijsko rukovanje Obame i Kastra! (FOTO)

Obama je pre početka sastanka sa liderom Latinske Amerike rekao da su prošli dani kada se njegova zemlja mogla slobodno i nekažnjeno mešati u regionalna pitanja

  • 11

Američki predsednik Barak Obama i kubanski predsednik Raul Kastro, rukovali su se na samitu u Panami, što je simboličan gest pomirenja dok dve zemlje pokušavaju da obnove međusobne veze.

- Predsednici Obama i Kastro pozdravili su se i rukovali na Samitu Amerika - rekla je Bernadet Mian, portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost.

Ona je dodala da se Obama i Kastro nisu zadržali u dužem razgovoru, ali da se njihov naredni susret očekuje danas.

Obama je pre početka sastanka sa liderom Latinske Amerike rekao da su prošli dani kada se njegova zemlja mogla slobodno i nekažnjeno mešati u regionalna pitanja.

Obama i Kastro su se kratko rukovali u Johanesburgu 2013. godine na sahrani bivšeg južnoafričkog predsednika Nelsona Mandele.

Foto: Tanjug/AP/TeleSUR Foto: Tanjug/AP/TeleSUR

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ďoni

    11. april 2015 | 17:00

    Sada ce amerika da upropasti Kubu.

  • комуниста

    11. april 2015 | 16:54

    По чему историјско? Историјско руковање било би руковање Кенедија и Фидела. Овако осећам трули капитализам пред вратима Кубе. Али кубанци су слични нама Србима преживеће они опет до новог Кастра.

  • Mirko cro-cop

    11. april 2015 | 18:15

    Super alaj rusiji je krivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA