PROVERA BESNIH DŽIPOVA: Ministar policije najavio pojačanu kontrolu skupih automobila!

Prema rečima ministra u narednom periodu, mimo redovnih kontrola putničkih vozila, biće pojačano zaustavljanje automobila visoke klase i kubikaže poput džipova, mercedesa, audija, ali i ostalih koji pripadaju ovoj kategoriji

  • 33

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović naložio je danas saobraćajnoj policiji novu akciju zaustavljanja i kontrole putničkih vozila visoke klase, saopšteno je itz MUP-a.

Prema rečima ministra u narednom periodu, mimo redovnih kontrola putničkih vozila, biće pojačano zaustavljanje automobila visoke klase i kubikaže poput džipova, mercedesa, audija, ali i ostalih koji pripadaju ovoj kategoriji.

- Želimo da pokažemo svima da za policiju ne postoje građani prvog i drugog reda, već da su svi jednaki pred zakonom. Ne mogu se tolerisati slike na ulicama u kojima policija kotroliše one koji voze automobile stare po nekoliko desetina godina, dok vlasnici skupocenih automobila smatraju da su sigurni i da ih policija neće zaustaviti. Selekcija ne sme da postoji - rekao je ministar Stefanović.

On podseća da su pre mesec dana u akciji kontrole vozila visoke klase, koja je zapravo bila svojevrsni test, osim saobraćajnih prestupa uočeni i drugi prekršaji.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Za samo pet dana kontrole otrkriveno je i 19 krivičnih dela. Zaplenili smo nekoliko komada oružja, a kod devet vozača smo pronašli narkotike. I to je jedan od pokazatelja zašto je ova akcija dobra” ističe Stefanović. Ministar dodaje da će kontrola vozila visoke klase postati uobičajena praksa u narednom periodu, jer policija želi da pokaže da nikoga ne štiti i da su za nju svi građani jednaki, bilo da voze domaće automobile stare 30 godina ili skupocene mercedese - dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    13. april 2015 | 21:24

    Šta vam to znači besni automobili, velike kubikaže,napravili ste od toga naučnu fantastiku prvo neopravdano oporezujete pa vam to malo pa sad hoćete i da kažnjavate gospodo ti automobili su ispravniji nego oni od 25 god. Bolje bi bilo da napravite puteve da bi se mogli voziti automobili jer su ovi kao iz srednjeg veka. Ko treba da se kazni zbog rupa, rizle (kamenja) koje uništavaju te luksuzne automobile? Kako je u svetu normalno voziti dobar automobil kod nas je nenormalno kao i sve ostalo.

  • Skola

    13. april 2015 | 17:47

    Maa da. Mene zaustavilo sa suzuki vitarom starom 20 godina a q7 audi proleteooo...

  • Dragan

    13. april 2015 | 20:50

    I sam sam vozac od 1974 god i do sada nisam pkatio ni jednu kaznu zbog nepropisnog parkiranja a o nekom tezem prekrsaju da negovorim pa smatram da je sasvim normalno da policija vrsi permanetnu kontrolu u saobracaju ali neznam gospodine ministre zasto najavljivati kontrolu nekih kategorija vozila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA