BIOPROGNOZA ZA UTORAK U SREDU: Na udaru srčani bolesnici i astmatičari!

Kod meteoropata mogu biti izraženi glavobolja, promenljivo raspoloženje i poremećaj sna. Zato je pored vremenske neophodno pratiti i bioprognozu radi prilagođavanja organizma temperaturnim promenama

  • 0

Bioprognoza za danas i sutra upozorava sve one koji imaju problema sa srcem i kardiovaskularne bolesnike da prolećne temperature mogu poremetiti njihov uobičajeni bioritam.

Tokom noći i u prepodnevnim satima sutra oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima, astmatičarima i psihički osetljivim osobama.

Foto-ilustracija: Foter.com / Khya Foto-ilustracija: Foter.com / Khya

U drugom delu dana se očekuje izvesno poboljšanje biometeoroloških prilika. Kod meteoropata mogu biti izraženi glavobolja, promenljivo raspoloženje i poremećaj sna. Preporučuje se adekvatno odevanje, a u saobraćaju maksimalna pažnja.

U sredu će povoljnije biometeorološke prilike doprineće smanjenju tegoba kod hronično obolelih, ali se izvesna opreznost i dalje savetuje osobama s kardiovaskularnim oboljenjima. Glavobolja i pospanost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu s dnevnom temperaturom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA