MISTERIOZNI DOGAĐAJ U CRNOJ GORI: Pršuta i svinjske polutke plutaju po moru!

- Bio sam zaprepašćen kada sam to video. Na oko 100-200 metara u krug video sam dvadesetak polutki i pršuta u raspadanju. Prosto ne mogu da verujem da je nekome palo na pamet da u more istovari takav otpad, a nije mi jasno ni kako je to izveo, s obzirom da je prilaz plaži Galija nepristupačan - rekao je ronilac očevidac

  • 12

Ronilac sa Cetinja je naišao na stravičan prizor na crnogorskom primorju, kada je umesto lepote podvodnog sveta, ugledao pršute i svinjske polutke u fazi raspadanja. Meso je primećeno u blizini plaže Galija između Budve i Petrovca, na dubini oko 10 metara.

- Bio sam zaprepašćen kada sam to video. Na oko 100-200 metara u krug video sam dvadesetak polutki i pršuta u raspadanju. Prosto ne mogu da verujem da je nekome palo na pamet da u more istovari takav otpad, a nije mi jasno ni kako je to izveo, s obzirom na to da je prilaz plaži Galija nepristupačan - rekao je ronilac za "Dan".

Njegov prijatelj je napravio i fotografiju ovog jezivog prizora.

U Upravi za inspekcijske poslove juče i prekjuče nisu odgovarali na pitanja "Dana" da li im je prijavljen ovaj slučaj i da li su reagovali, s obzirom da su bili praznični dani. Glavni veterinarski inspektor Mirjana Drašković u telefonskom razgovoru rekla je da Veterinarska inspekcija nije dobila nikakvu prijavu povodom bačenog svinjskog mesa u more.

Ona je ukazala da se inspektori Veterinarske inspekcije ne bave takvim istragama, kao i da je meso u more mogao baciti bilo ko. Nikakvo obaveštenje, kako je kazala, za vreme radnih dana nisu dobili ni od komunalne policije niti od bilo koga drugog.

Direktor Ekološkog pokreta Ozon Aleksandar Perović ističe da je nekontrolisano odlaganje otpada u podmorju i na morskom dnu problem koji je u Crnoj Gori veoma izražen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tesla

    14. april 2015 | 15:51

    Zaliv Boka je najprljaviji, sva kanalizacija tog mesta ide u more! Sta napusati dalje!

  • Brod

    15. april 2015 | 20:24

    Ja sam iz CG i to sa prsutom sam siguran da ih je neka budala sa broda bacila u more.Neko je komentarisao da nagm je more prljavo,e ja bas mislim da nam je cisto i da imamo jedan od najljepsih zaliva.Sto se tice cjena to ste upravu,skupo je i nemojte mjesat politiku u sve ijako mislim da nasi politicari ne bi trebalo da uvode sankcije Rusiji jer smo prijatelji vjekovima i 50% turista je iz Rusije i da nisu smjeli i cak pod cjenu da ne udjemo u NATO i u EU da priznaju Kosovo!Pozz iz H.Novog

  • Snezana яяя

    14. april 2015 | 22:09

    Na leto menjam destinaciju,pa postoji li mesto na C.G. primorju,a da nema tog otpada? U Budvu def.ne idem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA