BRITANCI U PANICI: Ruski ratni brodovi krstare Lamanšom! (VIDEO)

Prenoseći ovu vest pod oznakom "hitno", britanska agencija Rojters navela je da nije neobično da ruski ratni brodovi budu u Lamanšu. Predstavnik pres službe ruske Severne flote Vadim Sjerga rekao je da će brodovi uploviti u Severno more, a potom u severoistočni Atlantik

  • 23

Grupa brodova ruske Severne flote koju predvodi veliki protivpodmornički brod "Severomorsk" uplovio je danas u kanal Lamanš, saopštila je pres služba te flote.

Predstavnik pres službe Vadim Sjerga rekao je da će ruski brodovi uploviti u Severno more, a potom u severoistočni Atlantik.

SIMULACIJA RUSKE VOJSKE: Evo kako bi Putin "zgazio" Amere! (VIDEO)

U vodama severnog Atlantika grupa će održati vežbe protivvazdušne i protivpodmorničke odbrane, pretovar tereta u hodu zajedno sa tankerom "Dubna" i pružanje pomoći brodu u nevolji zajedno sa spasilačkim remorkerom SB-406, preneo je TAS S.

Prethodno su mornari "Severomorska" u Biskajskom zalivu održali vežbe grupe brodova, kao i uvežbavanje spasilačkih operacija sa primenom vazduhoplova - helikoptera Ka-27.

"Severomorsk" je isplovio iz glavne baze Flote 20. novembra 2014. godine i od tada je preplovio više od 18.300 milja, podseća agencija.

Prenoseći ovu vest pod oznakom "hitno", britanska agencija Rojters navela je da nije neobično da ruski ratni brodovi budu u Lamanšu.

Printskrin: YouTube/GEORGE GBIDIS Printskrin: YouTube/GEORGE GBIDIS

Krajem novembra prošle godine ruske agencije javile su da su brodovi Severne flote bili doplovili do Lamanša, gde će održati vežbe i da je zbog nevremena odlučeno da se plovila sklone u neutralne vode zaliva Sene.

RIA Novosti navela je da su 28. novembra brodovi ruske mornarice, čiju formaciju predvodi "Severomorsk" forsirali najuži deo Lamanša tesnac Pa de Kale i ušli u zaliv Sene, gde će sačekati da prođe nevreme.

Jedinice ruske mornarice na "Severomorsku", desantnom brodu "Aleksandar Otrakovski", tankeru "Dubna" i spasilačkom remorkeru SB-406 uvežbavali su plovidbu tesnaca u složenim hidrometeorološkim uslovima uz intenzivnu navigaciju, navele su agencije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZS

    14. april 2015 | 18:03

    Плове међународним водама. То је нешто сасвим нормално.

  • Pera Kojot #1

    14. april 2015 | 18:27

    Samo tako braco Rusi! Kad mi nemozemo onda im vi pokazite ko je ko !

  • Vlada

    14. april 2015 | 18:06

    Demonstriranje sile. Sila boga ne moli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA