FILIP (11) POBEDIO RAK, A SAD UMIRE OD GLADI: Srbijo, pomozi ovom detetu!

- Poslednje dve godine izdržavao nas je Filip. Živeli smo od naknade za njegovu leukemiju - kaže Filipova majka, Suzana Atanasov

  • 34

Porodica Atanasov iz Svrljiga sledećeg meseca izgubiće pravo na 9.500 dinara državne pomoći, koju su primali kad se njihov sin Filip (11) razboleo od leukemije pre dve godine.

- Lekari kažu da je Filip pobedio leukemiju. Rekli su da ne brinemo, bar u naredne četiri godina, kad bi opaka bolest mogla ponovo da se vrati. U tom slučaju opet bi imali pravo na pomoć za tuđu negu koju nam je država ukinula kad je naš sin prezdravio - kaže Suzana (37), majka bolesnog dečaka.

Pored Filipa, Suzana sa svojim suprugom Nebojšom (41) ima još  dvojicu sinova, Aleksu (3) i Andreju (4). Ona je pre nekoliko godina izgubila stalan posao šnajderke u jednoj firmi trikotaže. Bez posla je i njen suprug, jer je preduzeće u kojem je radio zatvoreno.

- Poslednje dve godine izdržavao nas je Filip. Živeli smo od naknade za njegovu leukemiju - dodaje Suzana.

Atanasovi stanuju u podrumu, koji su dobili od jednog poznanika kako ne bi spavali napolju.

- Ovde je sve vlažno i tmurno, ali bogu hvala, bar nismo na ulici. Da nam nije komšija ne bismo imali šta da jedemo - kaže Suzana plačući.

Atanasovima je potrebna odeća, obuća, hrana, pristojan smeštaj. Svi koji žele da pomognu svoje priloge mogu da uplate na žiro-račun 325930080003283 626 u OTP banci.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kapucino

    15. april 2015 | 11:51

    Kako da radi zena kad ima bolesno dete. Tudja muka je tudja muka.Samo pricsmo pravimo de pametni ajde sad da pomognemo Srbijo ukljuci se.

  • Milorad

    15. april 2015 | 11:10

    Kako ste se navikli, tako se i odviknite gospodo . Trazite posao i zasucite rukave, sram vas bilo. Budite sretni sto je Filip ozdravio.

  • Lola

    15. april 2015 | 13:31

    @MILORADE MILORADE, sram Vas bilo. Prvo naucite pravilno da pisete, jer majka tog napacenog deteta nije sa Vama ovce cuvala! Drugo? procitajte tekst pazljivo od pocetka do kraja! Ona je radila , ali je ostala bez posla, jer je sigurno zbog bolesnog deteta morala na bolovanje, a ova drzava sa svojim nakaradnim zakonima ne dozvoljava bolovanje na ime deteta duze od sest meseci. Ona je izabrala dete umesto zakona i posla!Volela bih da joj Vi nadjete posao u Svrljigu , ili njenom suprugu koji nije svojevoljno ostao u medjuvremenu bez posla. A da volela bi da zivite u podrumu sa troje dece i da zivite od famoznih 9500 dinara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA