Finci oduševljeni Borom i saradnjom sa RTB-om prilikom izgradnje nove topionice

Zadovoljni onim što su uradili, menadžeri finskog „Outoteka“ istakli su da su uživali protekle tri i po godine radeći sa Spaskovskim i ljudima iz tima RTB-a Bor zaduženog za novu topionicu. Bilo je i loših dana, doduše ne puno, ali su čak i oni bili zabavni, podvukao je projekt-menadžer "Ototeka" Toni Korkan.

  • 14

Menadžeri finske kompanije „Outotek“ koja je gradila novu topionicu u Boru, zadovoljni onim što su uradili, oprostili su se danas sa poslovodstvom RTB-a i brojnim prijateljima koje su, kako su naglasili, stekli u ovom gradu u poslednje tri i po godine. Vraćaju se u Finsku, ali će uspomene, anegdote i ljude iz ovog grada na istoku Srbije pamtiti do kraja života.

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor, Blagoje Spaskovski upriličio je prijem za projekt-menadžera finskog "Ototeka" Tonija Korkana i njegove saradnike Arona Varda i Endija Mustafu, nakon koga su još jednom, poslednji put zajedno, obišli novu topionicu.

-Završili smo strateški ekonomski i ekološki objekat države Srbije. Imaćemo veći profit i veće učešće RTB-a u bruto društvenom proizvodu Republike, ali i čisto nebo nad Borom i okolinom. To je bio cilj Vlade Srbije i menadžmenta RTB-a i, evo, uspeli smo. Dobro smo sarađivali i zahvaljujem se menadžerima "Ototeka" koji su za tri i po godine okončali ovako veliko delo - rekao je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.

Foto: Promo RTB Bor Foto: Promo RTB Bor

Zadovoljni onim što su uradili, menadžeri finskog „Outoteka“ istakli su da su uživali protekle tri i po godine radeći sa Spaskovskim i ljudima iz tima RTB-a Bor zaduženog za novu topionicu. Bilo je i loših dana, doduše ne puno, ali su čak i oni bili zabavni, podvukao je projekt-menadžer "Ototeka" Toni Korkan.

Foto: Promo RTB Bor Foto: Promo RTB Bor

-Ostavljamo vam dobru investiciju, najnovije i najmodernije postrojenje sa željom da sto godina dobro služi RTB-u. Bilo nam je zadovoljstvo raditi sa vama. Odlazimo zadovoljni u ime "Ototeka", ali i lično jer znamo da smo izgradili nešto što će doprineti i ovoj kompaniji i Srbiji. Na žalost, ostavljamo i veliki broj prijatelja, ali takva prijateljstva obično traju dugo godina - kazao je Korkan.

Foto: Promo RTB Bor Foto: Promo RTB Bor

Na pitanje: "Po čemu se ovaj projekat u Boru razlikuje od sličnih koje je "Ototek" gradio u svetu" - Toni Korkan je odgovorio: - Svi projekti ove veličine, kao u RTB-u, nisu laki. Kritični element na svim projektima je odnos koji inženjer (u ovom slučaju to smo mi) uspostavlja sa vlasnikom. To uvek doprinosi razlici između uspešnog i neuspešnog projekta. Imali smo sreću da uspostavimo blizak odnos sa RTB-om i ta saradnja je doprinela uspešnom završetku posla. Verujem da smo RTB-u izgradili odlično postrojenje koje će mu obezbediti mnogo godina profitabilne proizvodnje. Zato, kako RTB bude jačao u godinama koje dolaze i bude mu bilo potrebno proširenje kapaciteta, setite se ovoga: Zaboravite sve ostale, priđite opet najboljima, a to je „Outotek“ – rekao je uz osmeh Toni Korkan opraštajući se sa Spaskovskim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    15. april 2015 | 21:35

    Posle svega što je RTB dao Jugoslaviji i Srbiji, drago mi je da je i Bor dobio nešto. Ko ima nešto protiv, neka dodje malo da radi u rudniku ili barem da živi u Boru pa da vidi kakav je rudarski hleb.

  • Cvetanka

    15. april 2015 | 21:28

    Kad bi se u svakom regionu Srbije desila po jedna ovako lepa stvar, sigurna sam da bi nam život bio mnogo bolji. Lepo je pročitati dobre vesti, za promenu.

  • Miloje Zdravkovic

    15. april 2015 | 21:25

    Kao rudnički penzioner mogu da kažem iz prve ruke, pošto sam lično saradjivao sa Blagojem, o kakvom se coveku radi. Blagoje je menadžer 21 veka. Nije on ni malo lak covek, naprotiv. Ali velika dela ne rade obični ljudi i mediokriteti. O njegovoj veličini svedoci nova topionica koja će Boru da vrati čisto nebo. Ko je odrastao u Boru zna o čemu govorim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA