RUSI BRANE BRAĆU SRBE: Moskva osudila "pan-albansku" retoriku Edija Rame!

- Mi smatramo da bez obzira na to kakvi bi razlozi ili motivi mogli stajati iza Raminih reči, malo je verovatno da će ponavljanje pan-albanske retorike doprineti očuvanju klime stabilnosti i dobrosusedskih odnosa u regionu Balkana - saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Rusije

  • 31

"Pan-albanska" retorika neće doprineti očuvanju klime stabilnosti i dobrosusedskih odnosa na Balkanu, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Zvanična Moskva je na taj način reagovala na nedavne izjave albanskog premijera Edi Rame o ujedinjenju Albanije i Kosova.

- Moskva je primila s pažnjom izjave u kojima je 4. aprila albanski premijer Edi Rama rekao da bi se Albanci mogli ujediniti u klasičnom smislu, tj. menjanjem granica u regionu ukoliko evrointegracija Albanije i Kosova ne bude ubrzana - saopštilo je rusko ministarstvo, prenela je agencija Tass.

- Mi smatramo da bez obzira na to kakvi bi razlozi ili motivi mogli stajati iza Raminih reči, malo je verovatno da će ponavljanje pan-albanske retorike doprineti očuvanju klime stabilnosti i dobrosusedskih odnosa u regionu Balkana, što je od vitalnog značaja za Rusiju i druge evropske zemlje - navelo je ministarstvo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U nedavnom zajedničkom intervjuu Rame i kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija prištinskoj televiziji "Klan Kosova", albanski premijer je rekao da "ujedinjenje Kosova i Albanije" ima dve alternative i da sve zavisi od pristupa EU.

Prvo je, dodao je on, ujedinjenje u EU, međutim ako EU nastavi da zatvara vrata integraciji Kosova, onda će, naveo je, "dve države biti prinuđene da se ujedine na klasičan način".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA