DERU NAS: Hrvati naplaćuju 70 evra ako skrenete u traku na kojoj piše EU!

- Prešli smo slučajno u traku za EU, a onda su nas srpski carinici obavestili da moramo da platimo kaznu, a prema njihovoj priči, nismo jedini koji su greškom ušli u pogrešnu traku - kaže za Telegraf jedan od vozača koji je zbog ove greške morao da plati kaznu

  • 33

Od kad je Hrvatska ušla u Evropsku uniju 2013. godine, na hrvatskoj granici postoji posebna traka za vozače iz država EU. Za vozače iz države koja nije članica EU postoji druga traka, a ukoliko ti vozači pređu u traku koja je namenjena državljanima EU, moraju da plate kaznu.

Prelazak u traku koja nije namenjena za građane koji nisu iz neke od zemlja članica EU smatra se saobraćajnim prekršajem za koji se plaća kazna 70 evra.

- Prešli smo slučajno u traku za EU, a onda su nas srpski carinici obavestili da moramo da platimo kaznu, a prema njihovoj priči, nismo jedini koji su greškom ušli u pogrešnu traku - kaže za Telegraf jedan od vozača koji je zbog ove greške morao da plati 70 evra.

Ovo nije samo slučaj s graničnim prelazima. Slična situacija postoji i na aerodromima u državama EU na kojima postoje posebni redovi za građane EU i za one koji to nisu.

Foto-ilustracija: Tanjug/Aleksandar Ćirić Foto-ilustracija: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Službenici na aerodromima ne dozvoljavaju porodicama u kojoj jedan član nije građanin EU da zajedno prođu kroz isti šalter. Iako ne postoji kazna, ipak se putnici vraćaju na šalter i red namenjen onima koji nisu građani EU, dok građani EU mogu da prolaze i šalter koji je namenjen onima koji nisu iz EU.

Na našem aerodromu takođe postoji nekoliko šaltera za prolaze - za građane EU, za građane sa srpskim pasošima i za građane drugih država, poput SAD i Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Khalid Ibn Al-Walid

    16. april 2015 | 17:50

    Zato je prosle godine zena mog jarana (francuskinja)napravila lom na bregani ,zbog te segregacije...jer ona je iz EU a muz iz Bosne i idu zajedno pa u koju traku onda da udju...intervenisala je cak i francuska ambasada iz Zagreba...usro se carinik ko grlica

  • Bucili

    16. april 2015 | 17:14

    Zar to nije diskriminacija i omalovazavanje ?!?!?!

  • Toptop

    16. april 2015 | 17:41

    Nemojte ići u lepu njihovu i sve ok. Ne bih im otišao i prošao tamo pa makar nikada ne video EU.. A kada moram zbog posla koji radim, svuda stignem i preko Madjarske.. Izbor je Vaš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA