VRAĆAJU MU I 2 MILIONA EVRA: Milan Bandić ostaje na slobodi!

Ustavni sud je pre nedelju dana uvažio žalbu Bandićevog advokata, nakon čega je pušten na slobodu iz istražnog zatvora u Remetincu. Uskok se na tu odluku žalio, tvrdeći da je prekršio uslove puštanja na slobodu

  • 9

Vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je danas žalbu Uskoka na odluku istražnog sudije koji Milanu Bandiću nije odredio istražni zatvor, čime je odluka o ostanku na slobodi zagrebačkog gardonačelnika postala pravosnažna.

Kako prenosi zagrebački "Jutranji list", pravosnažna je postala i odluka da se Bandiću ne oduzme 15 miliona kuna (oko 2 miliona evra) kaucije koju je položio za odbranu sa slobode.

Ustavni sud je pre nedelju dana uvažio žalbu Bandićevog advokata, nakon čega je pušten na slobodu iz istražnog zatvora u Remetincu. Uskok se na tu odluku žalio, tvrdeći da je prekršio uslove puštanja na slobodu.

Inače, sud je tada Bandiću potvrdio i pravo da obavlja dužnost prestoničkog gradonačelnika, što mu je bilo osporeno prethodnom odlukom, ali za sada se još nije vratio na posao.

Prema izjavama vršioca dužnosti gradonačelnika Vesne Kusin još se čeka pojašnjenje u vezi ograničenja uslovnog puštanja na slobodu - preciznije, spisak osoba s kojima sme da komunicira.

Foto: YouTube/xilrion Foto: YouTube/xilrion

Bandić je u aferi "Agram" osumnjičen da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije primljene u predsedničkoj kampanji 2010. oštetio državni budžet. Ukupnu štetu Tužilaštvo procenjuje na oko 2,6 miliona evra.

Istraga protiv Bandića proširena je nakon što je Vida Demarin, kao predsednica upravnog veća Zagrebačke fondacije za pomoć osobama obolelim od cerebro-vaskularnih bolesti, istražiteljima ispričala da ju je u dva navrata nagovarao da promeni iskaz i potpiše dokument neistinitog sadržaja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kroat

    16. april 2015 | 18:49

    Moj gradonacelnik :)

  • Andja mtel

    16. april 2015 | 22:12

    Sve se glasnije prica da je Merkelova naredila...poznato je da politiku hrvatske vodi njemacka...ko je sanadera spakovao u zatvor..sta mislite ?? Njemacka..

  • brrrrr

    16. april 2015 | 21:48

    ...i debelo mu placaju dane provedene u Remetincu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA