RUDARI NAPALI CIPRASA: Demonstrirali na ulicama Atine jer se plaše da će ostati bez posla!

To je do sada najveći izazov u oblasti rada s kojim se vladajuća radikalna, levičarska partija Siriza suočila otkako je došla na vlast u januaru

  • 0

Oko 4.000 radnika iz rudnika zlata na severu Grčke i njihovih pristalica je demonstriralo juče u Atini.

CIPRASU VIŠE NIKO NE VERUJE: Grčka je propustila sve prilike za dogovor sa EU

To je do sada najveći izazov u oblasti rada s kojim se vladajuća radikalna, levičarska partija suočila otkako je došla na vlast u januaru.

Demonstranti strahuju da će ostati bez posla jer se vladajuća partija Siriza suprotstavila privatnim rudnicima po pitanju zaštite životne okoline i finansiranja, javio je AP.

Vlasti su rudniku Skuries privremeno oduzele ključnu dozvolu za obogaćivanje rude i optužile rudarsku kompaniju da ohrabruje proteste.

Policija je  blokirala glavne puteve kada su demonstranti išli prema Ministarstvu razvoja, uzvikivali slogane i udarali rudarskim šlemovima po tlu.

Demonstranti su u svom planu imali da se prošetaju do parlamenta. Kontra-protest nameravaju da kasnije danas održe i levičari i anarhisti koji se protive radu rudnika zlata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA