ZAVRŠIO U ZATVORU JER JE LEČIO MAJKU: Osuđen na 3 godine zbog gajenja kanabisa

- Ako će to pomoći nekome kasnije da se cela ova priča u Srbiji brže realizuje, nije mi žao ni najmanje - kaže Jojkić

  • 18

Vladimir Jojkić iz Srbobrana osuđen je na tri godine zatvora zbog neovlašćene proizvodnje opojne droge, iako je od marihuane koju je gajio hteo da pravi ulje od kanabisa za lečenje njegove majke koja je bolovala od raka, od kog je potom i preminula.

Viši sud u Novom Sadu je u obrazloženju presude jasno naveo da marihuanu nije proizvodio za prodaju već za lečenje, ali je zakon u ovom slučaju bio dosledno sproveden.

DANICA GRUJIČIĆ: Ulje od kanabisa moguće samo pod farmaceutskom kontrolom!

Jojkić služi kaznu u Sremskoj Mitrovici, očekujući reakcije predsednika Srbije kome je podneo molbu za pomilovanje, Ustavnog suda kome se žalio na presudu, ali i rezultate inicijative za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe koja je u toku.

"Nije mi žao jer mi motivi nisu bili loši i što sam po prirodi altruista, a altruizam podrazumeva i žrtvu. Ako će to pomoći nekome kasnije da se cela ova priča u Srbiji brže realizuje, nije mi žao ni najmanje", rekao je Jojkić.

(Telegraf.rs / Izvor: N1info.com / Lekalizacija Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    17. april 2015 | 18:08

    Recite mi, postoji li neko ko se ne bi hvatao za slamku spasa ukoliko bi mogao da pomogne nekome, kome je zivot ugrozen? Ja bih isto uradila. Covek nije ugrozio nikoga, nepravedno je u zatvoru. Osudjen je na tri godine, dok silovatelji izlaze iz zatvora posle godinu dana, pedofili setaju ulicama..... Lekalizacija je jedino resenje, jer smo svi potencijalni bolesnici, zahvaljujuci osiromasenom uranijumu.

  • bla

    17. april 2015 | 15:36

    lekalizacija pod hitno da ne dolazi do ovakvih slucajeva.....ovo moze da se tumaci dvosmisleno.....al ako legalizujete nece morati da gaji nego ce da dobije na recept....i mirna bosna....

  • Peki

    17. april 2015 | 17:18

    Sramota za sistem, a za tog sudiju greh na dusu ! Sto ga nije pomilovao a ovde se prodaje marihuana na svakom koraku. Gadi mi se sve u srbiji !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA