Veštak: Velimir Ilić i psihički "napao" novinara

Nadam se da će Ilić biti kažnjen kako se više ne bi ponovilo to što je učinio, izjavio novinar Vladimir Ješić, koga je fizički napao predsednik Nove Srbije na snimanju intervjua za TV Apolo 2003

  • 0

Veštak-neuropsihijatar Nikola Vučković svedočio je pred Osnovnim sudom u Novom Sadu da je novinar Vladimir Ješić, koga je fizički napao predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, imao ne samo fizičke posledice od tog napada, nego i psihičke, zbog straha od pretnji.

Vučković je kao poslednji svedok u završenom procesu po tužbi Ješića protiv Ilića naveo da je veštačenjem utvrđeno da je Ješić pored straha od fizičke povrede nakon što ga je Ilić udario nogom na snimanju intervjua, imao i strah koji je postojao u naredne četiri godine, od 2003. godine do 2007. godine, do kada se aktivno bavio novinarstvom.

Ješićev pravni zastupnik Vladimir Horovic rekao je da bi novinari i inače trebalo da se pozivaju na ovu vrstu psihičkog straha od pretnji, s obzirom na to da u Srbiji još uvek nisu rasvetljeni brojni slučajevi napada na novinare, kao i neka ubistva novinara.

Vladimir Ješić je rekao da će 2,5 miliona dinara, koliko iznosi odštetni zahtev, uplatiti u humanitarne svrhe, za pomoć Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

- Nadam se da će Ilić biti kažnjen kako se više ne bi ponovilo to što je učinio novinaru na radnom zadatku - rekao je Ješić.

Ješić je Ilića tužio i tražio odštetu, jer ga je taj političar na snimanju intervjua za novosadsku Televiziju Apolo 2003. godine u prostorijama Nove Srbije u Beogradu šutnuo nogom, izvređao, opsovao i pokušao fizički na njega da nasrne.

Ješićevi pravni zastupnici su rekli da je pravosuđe omogućilo Velimiru Iliću da uloži žalbu na presudu tri godine nakon što je Opštinski sud u Novom Sadu 2006. godine pravosnažno presudio da Ilić Ješiću isplati odštetu od devet i po miliona dinara.

Izrazili su čuđenje i upitali kako je Ilićeva žalba iz 2009. godine mogla biti usvojena, kada su svi žalbeni rokovi istekli.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA