GRCI UVODE POREZ NA LETOVANJA: Cipras najavio veliku promenu!

Uvođenje novog poreza za skupa letovanja u luksuznim hotelima planirano je kako bi se izbeglo podizanje PDV-a na grčkim ostrvima koja su glavna turistička destinacija

  • 11

Grčka vlada pokušava da se koliko-toliko približi stavovima evropskih poverioca, pa se trenutno traga za novim porezima koji bi mogli da smire Brisel, a koji se sigurno neće dopasti turistima.

Naime, navodno jedna od varijanti je uvođenje novog poreza za skupa letovanja u luksuznim hotelima kako bi se izbeglo podizanje PDV-a na grčkim ostrvima koja su glavna turistička destinacija na čemu insistira Brisel.

Tehničke ekipe takozvane briselske grupe do srede nastavljaju da "peglaju" paket grčkih reformi čije je usvajanje uslov za dobijanje obećanog kredita od 7,2 milijardi evra.

U tom slučaju, bez obzira na to što grčka vlada želi opstanak u evrozoni, ne mogu se isključiti ni krajnje nepovoljna rešenja jer Atina neće biti u stanju da ispuni obaveze prema MMF-u koje već u maju i junu iznose preko 2,5 milijarde evra.

MMF je jasno stavio do znanja da nema odlaganja plaćanja duga, jer je to protivno pravilniku organizacije i primenjuje se samo u krajnjem slučaju, kao izuzetak prema zemljama u razvoju.

Grčki premijer, Aleksis Cipras, je poručio sunarodnicima da će "dok je on premijer, plate i penzije biti redovno isplaćivane".

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kamy

    20. april 2015 | 11:34

    Da li to znaci da ve od ove godine letovanje u Grckoj biti skuplje?

  • Mirko cro-cop

    20. april 2015 | 11:05

    Neka jos bolje za Croatia

  • Duki

    20. april 2015 | 14:48

    Tamo gde ide raja sve je na istom. Ti zvezdaši neka plate. Jedna destinacija na KASANDRI prošle godine. Vile omedjene visokim zidovima , posebna plaža sve uključeno u aranžman , milina. Video svojim očima. Provereno od 940-1.180 $ dnevno po osobi . isto i za decu. Bujrum! Rekli bi komšije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA