ČEMU NAS JE NAUČIO BRANKO KOCKICA: Top 10 kultnih epizoda CARA uz kog smo odrastali! (VIDEO)

Tokom dugogodišnje karijere ovaj glumac i zabavljač koji je najviše radio s decom iza sebe je ostavio mnogo emisija uz koje smo odrastali i učili i uz koje smo se smejali. Pogledajte najzanimljivije

  • 15

Nema deteta koje nije odrastalo uz Branka Milićevića, poznatijeg kao Branko Kockica. Njegove emisije, skečevi i pozorišne predstave obeležile su naše detinjstvo.

Vest da se legendarni Kockica povlači sa scene i da ide u penziju rastužila je mnoge. Tokom dugogodišnje karijere ovaj glumac i zabavljač koji je najviše radio s decom iza sebe je ostavio mnogo emisija uz koje smo odrastali i učili i uz koje smo se smejali.

Branko Kockica je najpoznatiji po programu za decu "Kocka, kocka, kockica" koji je emitovan Televiziji Beograd od 1974. do 1993. i nakon toga od 2005. Ukupno je snimljeno preko 250 epizoda. Uvodna pesma "U svetu postoji jedno carstvo" poznata je i današnjim generacijama.

TATATATIRA, POSLEDNJI PUT: Povukao se Branko Kockica! (VIDEO)

Foto: Muzej istorije Jugoslavije Foto: Muzej istorije Jugoslavije

Prisetimo se najzanimljivijih epizoda s junakom uz kojeg smo odrastali:

U epizodi pod nazivom "Opklada" Branko Kockica se kladi s Lazarom Ristovskim:

Veoma je poznato objašnjenje države i raspada SFRJ Branka Kockice, koji vrlo slikovito, koristeći snop pruća, dočarava kakva država treba da bude:

HIT: Branko Kockica objašnjava raspad SFRJ (VIDEO)

Deca su imala priliku da često s Brankom borave u prirodi i da uče o svetu oko nas. U zanimljivom videu možete videti kako Branko objašnjava šta je to bagrem i koji je značaj lista u prirodi:

U veoma šaljivoj pesmici Branko Kockica nam objašnjava zašto se peru ruke:

Milivojević je vrlo često pravio eksperimente kako bi objašnjavao neku pojavu. Saznajte šta je koristio da bi objasnio šta je to vazduh:

Uz legendarnog Kockicu smo mogli da naučimo mnogo praktičnih stvari. Tako je u jednoj epizodi učio decu kako se pravi kiseli kupus:

U podužoj epizodi, Branko Kockica sa timom "malih naučnika" objašnjava pojave kao što su svemir, voda, vazduh, životinje:

Učio nas je Branko svemu i svačemu. Svako dete je uz njega moglo da sazna sve o svetu koji nas okružuje. Tako nam je jednom prilikom objasnio šta je to grad:

Branko Kockica je tokom svog dugogodišnjeg rada putovao kroz celu tadašnju Jugoslaviju. Zanimljiva je epizoda koja je snimana u Titelu:

Nemoguće je podsetiti se svega što je Branko Kockica uradio i po čemu ćemo ga pamtiti. Mi smo pokušali da izdvojimo najinteresantnije epizode sa ovim junakom našeg detinjstva.

Za kraj uživajte u najlepšim dečijim pesmicama u njegovom izvođenju i pokušajte da se vratite u najbezbrižniji period svog života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    20. april 2015 | 21:16

    Kako je to divno vreme bilo. Hvala mu što je moje divno,srećno,i bezbrižno detinjstvo učinio još srećnijim!

  • M

    20. april 2015 | 20:47

    Najlepsi period mog zivota.

  • Banja Luka

    20. april 2015 | 20:59

    Hvala za divno druženje,za nesebičnu ljubav prema onom sto si radio .Hvala što i poslije ovoliko godina nisi porastao i postao kocka.Hvala KOCKICE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA