Krvavo čudo na Svetog Georgija: Reka u Vranju pocrvenela!

Crvenu boju dobio je gornji deo toka Sobinske reke, koja je i pre par godina na sličan način bila ugrožena

  • 6

Gornji tok Sobinske reke na području Vranja je tokom vikenda poprimio crvenu boju. Predstavnici Komunalne policije su jutros obišli tu reku i smatraju da je do zagađenja došlo zbog ispuštanja industrijskog otpada u vodu.

Član Gradskog veća Vranja Nemanja Nuhijević kaže da je u toku akcija lociranja neodgovornih građana i ističe da ovo nije prvi slučaj, jer je Sobinska reka na sličan način bila ugrožena i pre par godina.

Nuhijević je apelovao na građane da se odgovornije ponašaju prema životnoj sredini, objavljeno je na sajtu grada Vranja.

Načelnik Komunalne policije Srđan Stošić kaže da je kazna za ovakve ekološke incidente za preduzetnike 20.000 dinara, a za privredne subjekte 40.000 dinara.

On je napominje da Sekretarijat Komunalne policije nije evidentirao prijavu u vezi sa ovim incidentom i dodao da će odgovorni za ovakvo stanje svakako biti adekvatno kažnjeni.

Podsetimo da danas vernici slave hrišćanski praznik, Prepodobnog Georgija ispovednika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NIšlija

    20. april 2015 | 17:58

    Kolike su kazne nije ni čudo što nam se dešavaju poplave. Za 40.000 din firma uopšte neće ni da pomišlja da na ispravan način tretira otpadnu vodi, mnogo više se isplati platiti bednih 350 e kad te uhvate i sipaj šta stigneš, voda nosi sve... Bruka i sramota od države..

  • Zlata

    20. april 2015 | 17:00

    Može li se ovo " čudo" kako unovčiti? Proglasite da je to krv nekog sveca, lakovjerni ce pohrliti da dodaju na hodočašće. :)

  • srbin

    21. april 2015 | 00:18

    Pa nista zamenim 200€ i mogu da je obojim u sta hocu... Eee Srbijoo.. Pa u smed palanci ista boja je bila pre 2 ned i nikom nista... Cak se i ne pise nikakav ishod te price... Sad opet i ista boja na drugom mestu... Pocinjem da sumljam da je neka zavera i neko namerno trovanje ljudi...zivim na zapadu i tvrdim da bi ovde kada bi se tako nesto desilo platili bi 500 000€ i u ludnicu bi ga oterali... Al nasa lepa Srbija oguglala na sve pa i ne reaguje.... Jos malo pa je skuplja kazna za pojas nego reka da se zagadi...:(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA