ZNATE LI KO JE ON? Pogodite koja filmska zvezda je na slici sa Gandijem! (FOTO)

Jedan od najvećih umetnika u istoriji filma ima fotografiju sa slavnim indijskim vođom, Mahatmom Gandijem

  • 0

Legendarni Čarli Čaplin se fotografisao sa Mahatmom Gandijem 1931. godine prilikom jedne njegove posete Londonu.

Prilikom susreta sa Čaplinom, Gandi je priznao da nikada nije čuo za njega, ali su ga ostali prisutni uverili u njegovu popularnost.

Čaplin, jedan od najvećih umetnika u istoriji filma, britansko-američki filmski glumac, scenarista, režiser i producent stvorio je lik skitnice koji je do danas ostao njegov zaštitni znak, i zahvaljujući kojem je postao prva filmska zvezda.

DA LI JE OVO NAJČUDNIJI OGLAS KOJI STE IKADA VIDELI? Vratite se sa mnom u prošlost kako bi ubili Čarlija Čaplina! (FOTO)

U SAD je otišao 1910. gde je snimio svoja prva dva nema filma "Keystone Was Making a Living" i "Kid Auto Races at Venice". Najveće uspehe tridesetih godina postigao je filmovima "Mali lutalica" i "Zlatna groznica". Za ovaj drugi film je 1928. godine dobio Oskara.

Na slici ispod je Čaplin sa 27 godina.

Foto: Wikipedia/National Media Museum - Daily Herald Archive Foto: Wikipedia/National Media Museum - Daily Herald Archive

Čaplin je imao mnogo ljubavnih veza i afera, četiri braka i desetoro dece. Njegove supruge bile su i po više od 30 godina mladje od njega, zbog čega je često bio kritikovan u javnosti.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA