IZGORELA IZNUTRA: Studentkinja umrla užasnom smrću zbog pilula za mršavljenje! (FOTO)

- Kako se stanje pogoršavalo, lekari su pokušavali da je stabilizuju, ali nisu uspeli. Bukvalno je gorela iznutra. Izgorela je - ispričala je njena majka Fiona

  • 6

Studentkinja Eloiz Peri (21) iz Šruzberija u Engleskoj primljena je u bolnicu 12. aprila nakon što je uzela smrtonosnu dozu veoma otrovnih pilula za mršavljenje. Ona je uzela osam pilula, koje je kupila preko interneta, iako je čak uzimanje dve pilule smrtonosno.

- Kako se stanje pogoršavalo, lekari su pokušavali da je stabilizuju, ali nisu uspeli. Bukvalno je gorela iznutra. Izgorela je - ispričala je njena majka Fiona.

Policija je saopštila da se smatra da pilule koje je ona uzimala sadrže dinitrofenol, poznatiji kao DNP. Ovo je veoma toksična industrijska hemikalija.

- Veoma smo zabrinuti oko porekla i prodaje ovih pilula i radimo na otkrivanju ko stoji iza njih i gde se one sve prodaju - saopštila je inspektorka Dženifer Matinson.

Agencija za standard hrane saopštila je građanima da se klone proizvoda za mršavljenje koji sadrže DNP, jer je to industrijska hemikalija koja nije za ljudsku ishranu.

- Eloiz nikada nije razumela koliko su te pilule koje je uzima zaista opasne. Većina nas ne veruje da pilule za mršavljenje mogu da nas ubiju - izjavila je njena majka Fiona.

(Telegraf.rs / Izvor: Buzzfeed.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA