ALARMANTNO: Srbima prodaju odeću skinutu s MRTVACA!

- Uglavnom je reč o robi koja se proizvodi u Turskoj, Kini i drugim dalekoistočnim zemljama. Kvalitet te robe je potpuno nepouzdan. Ona se u tim zemljama boji bojama koje u sebi imaju kancerogena svojstva - izjavio je Milorad Vasiljević iz Privredne komore

  • 20

U radnjama odeće u Srbiji postoji mnogo robe sumnjivog kvaliteta. Od nekvalitetne kineske, do tkanina koje su toksične za ljudski organizam.

Kriza nas tera da kupujemo svakavu grderobu ne mareći za to odakle je stigla.

- Ta garderoba ne završava tamo gde treba, već odlazi u radnje. Iako se nikome ne preporučuje, sve više građana je kupuje. Među tom garderobom ima i one koja se skida s mrtvaca - kaže Milorad Vasiljević iz Privredne komore za beogradske medije.

U radnjama širom zemlje kao i šoping molovima gde se prodaje odeća može se pronaći roba sumnjivog kvlaiteta koja nije dobro proverena.

- Uglavnom je reč o robi koja se proizvodi u Turskoj, Kini i drugim dalekoistočnim zemljama. Kvalitet te robe je potpuno nepouzdan. Ona se u tim zemljama boji bojama koje u sebi imaju kancerogena svojstva. Posebno se ne preporučuje nošenje komada koji su u direktnom kontaktu sa kožom, kao što je rublje. Nažalost, to se ovde retko ispituje, pa je potrebno da se pooštri kontrola - rekao je Vasiljević.

U Tržišnoj inspekciji kažu da se kontrola kvaliteta redovno vrši, kao i da je za prva tri meseca ove godine zabranjen promet tekstilnih proizvoda vrednih oko 102 miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deks

    22. april 2015 | 07:11

    Sva sreca.Sebi nisam kupio nista vec dvadeset godina

  • Cimanje

    22. april 2015 | 08:48

    Pa kad ste uništili sve domaće fabrike, narod doveli do ivice propasti i sada vam nije jasno zašto se ne oblačimo u Versaćiju i u Hugo Bosu.

  • Комуниста

    22. april 2015 | 02:22

    Национални интерес је сачувати здравље својих грађана. Комунисти су имали своју производњу текстила. Можда не са модом у корак, али макар квалитетну. Ево људи сада преправљају што су некада куповали у социјализму. Ваде из подрума, са тавана. Џабе увозите шљ робу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA