Udario glavom fotoreportera, potom šutnuo nogom u grudi, jer ga nije slikao!

Vladimir se ranije zvao Samir Ljajić, ali je promenio ime kako bi pokušao da prikrije svoju kriminalnu prošlost i to što ima podeblji policijski dosije

  • 11

Novopazarska policija uhapsila je Vladimira Kljajića (37) koji je u zgradi Gradske uprave Novog Pazara vređao, a potom i pretukao fotoreportera Senada Župljanina (47), zaposlenog u Odeljenju za informisanje.

Napadaču je određen pritvor do 48 časova, a na teret mu se stavlja krivično delo nanošenja lakih telesnih povreda.

Inače, Vladimir se ranije zvao Samir Ljajić, ali je promenio ime kako bi pokušao da prikrije svoju kriminalnu prošlost i to što ima podeblji policijski dosije.

Prema rečima Župljanina, napad se dogodio na radnom zadatku, dok se spremao da fotografiše sastanak gradonačelnika Meha Mahmutovića i ambasadora zemalja povodom Dana grada.

- Sa koleginicom sam čekao kraj sastanka u hodniku kada mi je prišao čovek i prvo upitao zašto njega nema na fotografijama nastalim prilikom proslave Dana Novog Pazara i posete Aleksandra Vučića okačenim na zvaničnom sajtu grada. Odgovorio sam mu da moj posao nije da slikam njega nego zvaničnike, što ga je razljutilo pa me je udario dva puta u glavu, a kada sam pao, šutnuo me je nogom u grudi – objašnjava Župljanin i navodi da mu je Samir i dodatno pretio da će ga zapamtiti.

Foto: Facebook/Samir Ljajic Foto: Facebook/Samir Ljajic

Sve se odigralo pred desetak zaposlenih u gradskoj upravi, a kako kaže Župljanin, nekoliko trenutaka nakon što je pretučen u zgradu je došao mlađi brat napadača koji u Gradskoj upravi radi kao vozač.

- Pred svima mi je zapretio da će mi glava odleteti ukoliko bilo šta prijavim policiji - ističe Župljanin.

Nakon toga, Župljaninu je ukazana pomoć u novopazarskoj bolnici, pušten je na kućno lečenje, ali se i dalje oseća loše – lice mu je oteklo, ima bolove, vrtoglavicu i često povraća.

Naime, Vladimir je prilikom nedavne posete potpredsednika Vlade Rasima Ljajića lokalnoj samoupravi uz pogrdne reči i nepristojno ponašanje izbacio fotografe i snimatelje iz kabineta gradonačelnika koji su fotografisali sastanak i snimali pokrivalice.

Gradska uprava se još uvek zvanično nije oglasila povodom napada na Župljanina, a kako smo uspeli da saznamo, Vladimir nije radnik obezbeđenja, već je u poslednjih nekoliko meseci angažovan samo prilikom organizovanja većih skupova, poseta visokih državnih i stranih funkcionera.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić najoštrije je osudio napad na Senada Župljanina i zatražio od policije i tužilaštva da u potpunosti rasvetle ceo slučaj.

- Ovaj incident je samo vrhunac terora koji ova grupa već nedeljama vrši nad funkcionerima, odbornicima i zaposlenim licima u Gradskoj upravi i javnim preduzećima. Zbog straha niko od odgovornih lica iz opštine danima nije smeo da reaguje i zato sam ja morao, jer je ovakvo ponašanje nedopustivo i mora se stati na put ovim izgrednicima – rekao je Ljajić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic online)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA