Željko Milovanović pretio stražaru?

Prvookrivljeni stražar pritvora u Specijalnom sudu Ninoslav Strahinjić tvrdi da su Sretko Kalinić i Željko Milovanović neposredno pre pokušaja bekstva pokušali da ga "zaplaše" i "kupe"

  • 0

Stražar Ninoslav Strahinjić priznao je da su mu Sretko Kalinić i Željko Milovanović pretili ako im ne pomogne da pobegnu iz zatvora, pišu "Večernje novosti".

Prvookrivljeni stražar pritvora u Specijalnom sudu Ninoslav Strahinjić, koji se sa još dvojicom kolega tereti da je pomogao Kaliniću i Milovanoviću u pokušaju bekstva, priznao je, u nastavku istrage, da je nekoliko dana pre pokušaja bekstva, razgovarao sa dvojicom osuđenika, na njihovu inicijativu.

On je pred istražnim sudijom ispričao kako je u noći između 2. i 3. februara, pet dana pre pokušaja bekstva Kalinića i Milovanovića, obezbeđivao ćelije u kojima su bili zatvoreni, odnosno kako su zatvorenici pokušali da ga "zaplaše" i "kupe".

Deo misterije oko toga ko je kome pomogao u noći pokušaja bekstva, svojim svedočenjima otkrili su stražari koji su te noći bili u smeni sa Strahinjićem.

Oni su ispričali da su, oko tri časa noću, samo dva sata pre nego što su Kalinić i Milovanović otvorili vrata i izašli u hodnik, sišli sa drugog sprata u prizemlje do Strahinjića kako bi uzeli ključeve od šetališta.

On je u tom momentu bio na svom mestu, ispred ćelija 77 i 75. Čim ih je video, ustao je hitro i krenuo im u susret. Na samo nekoliko metara od begunaca, zaustavio ih je rečima: "Nemojte tamo. Pusti ih. Spavaju".

Susret je potrajao svega nekoliko sekundi ispred otvorenih ćelija Sretka Kalinića i Željka Milovanovića. Stražari su uzeli ključeve i otišli da obiđu šetalište, a Strahinjić ostao u hodniku. Dva sata kasnije Kalinić i Milovanović su išetali iz svojih ćelija.

(Telegraf.rs/izvor: Novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA