• 80

DUGUJEŠ 500, NAPLATE TI 30.000 DINARA! Evo kako rade PRIVATNI IZVRŠITELJI u Srbiji!

Profesija privatnog izvršitelja predstavlja jedno od najunosnijih zanimanja u Srbiji, a oni tako za najmanji dug od 500 dinara naplati građanima 60 puta više - čak 30.000

  • 80

Profesija privatnog izvršitelja predstavlja jedno od najunosnijih zanimanja u Srbiji, pokazalo je istraživanje koje je uradio dnevni list Informer, a koji tvrdi da Agencije za uterivanje dugova čak i najmanji dug od 500 dinara naplati građanima 60 puta više - čak 30.000!

Razni izvršitelji tako samo predlog za utuženje naplaćuju 10.460 dinara, za razne administrativne troškove uzmu u proseku 5.000, dok za "dobro uteran dug" dobiju nagradu od 3.000 do 6.000 dinara.

ŠTA SVE NAPLATE PRIVATNI IZVRŠITELJI:

- Dug 500 dinara:

* Predlog za utuženje - 4.680 dinara

Foto-ilustracija: selidbe011.com

Foto-ilustracija: selidbe011.com

* Naknada advokatu kod utuženja - 6.000 dinara

* Administrativni troškovi (pismo MUP-u i poslodavcima) - 5.000 dinara

* Prinudna naplata / plenidba imovine - 4.200 dinara

* Nagrada izvršiteljima - 6.000 dinara

* Kamate i porezi - 4.000 dinara

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Komentari

  • Marko

    Kako bi reko g-din Stole " kuća ti na božić gorela"

  • Filozof

    Ovo je napravljeno protiv siromašnih porodica, da ako ne plate uzeće im se i ono što imaju, prete. Pritom država ne kaže ko je na biro rada ili je socijalni slučaj ne mora da plati, a i kako bi kad nema od čega. Država niti privatni izvršitelji ne znaju u stanu poreklo stvari prilikom plenidbe, tako je u nemačkoj ako muž duguje za nešto ti jednostavno kažeš da je ženino i ne mogu vam uzeti. Ako je bahatost do te mere da država vrši nasilje ne uzimajući vas kao socijalni slučaj u obzir onda vi kaznite državu na sledeći način: Kad god i gde god možete a možete skoro svugde i bićeto dobro dočekani NE UZIMAJTE RAČUN prilikom kupovine i time će u obliku PDV % dobiti "strugane rotkve"

  • nikola

    ja iman neki dug koji nemogu naplatiti i pored blokade racuna nemogu nista da naplatim.firmai dalje radi mada su nekoliko puta menjali naziv firme imaticni broj,ali se opet na kraju vratilatj.bratio stari naziv virme koje sam tuzio.pa opet nista od naplate.moj komentar je-da li da cekam ili da uzmem privratnog izvrsitelja

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima