Znate sve o džezu u Srbiji, a niste imali kome to da kažete? Evo prilike! (FOTO) (VIDEO)

"Meet Micky Jazz!" je veoma zanimljiva priča o neobičnom susretu poznate izraelske trombonistkinje Reut Regev i pet mladih muzičara koji su 1927. doneli džez u Beograd, postali slavni, a onda nestali tokom ratnih godina

  • 0

Pozivamo vas da budete deo zanimljive priče o nastanku jazz-a u Beogradu, ali i o jednom vremenu o kome se ne zna puno. Ukoliko posedujete bilo kakve fotografije, tekstove iz novina, video zapise, pisma stare ploče ili jednostavno porodične uspomene koje biste mogli da podelite sa nama, a vezane su za period od 1927. do 1942. godine, pišite na mail adresu mickyjazz@tagmedia.rs.

Deo materijala koji budete poslali biće predstavljen na izložbi čija će postavka biti prikazana i u dokumentarno-igranom filmu "Meet Micky Jazz!".

Ovaj film ne govori samo o jednom jazz orkestru, već i o jednom vremenu i načinu života, a možda najviše o Beogradu, gradu kakav je nekad bio, a koji ni mnogi rođeni Beograđani ne poznaju. Pomozite da se uz vašu pomoć otkrije više o prvom jazz orkestru u Srbiji i o čuvenoj metropoli - Beogradu - između dva rata.

"Meet Micky Jazz!" je veoma zanimljiva priča o neobičnom susretu poznate izraelske trombonistkinje Reut Regev i pet mladih muzičara koji su 1927. doneli džez u Beograd, postali slavni, a onda nestali tokom ratnih godina 1941-42. Reditelj filma je Mladen Matičević, a scenario je zajedno s njim napisala Lavinia Davenport.

Foto: Arhivska Fotografija Foto: Arhivska Fotografija

U jesen 2015. godine, dok pokušava da prevazže kreativnu lenjost prouzrokovanu hamsin vetrom i konačno uspe da komponuje nešto tokom boravka u svom domu u Tel Avivu, Reut Regev, čuvena izraelska džez trombonistkinja, slučajno nailazi na fotografiju pt mladih muzičara, obučenih u mondenska bela odela, koji u rukama drže instrumente. Na bubnju piše "Studentski Micky Jazz", ali njihova imena, napisana na poleđini fotografije, ne ostavljaju sumnju da je reč o Jevrejima.

Reut polazi za rukom da pronađe vlasnicu fotografije, stariju damu poreklom iz Beograda, koja je preživela Holokaust. Ona je, takođe, i kćerka trubača sa fotografije. zbog toga zamoli Reut da uradi nešto što ona sama nikada nije imala hrabrosti - da ode u Beograd i otkrije šta se dogodilo sa momcima iz benda.

Foto: Promo Foto: Promo

Iza produkcije filma stoji TAG Media, full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Agencija je nastala iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijsk kuće koju su 2003. osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri filmske i televizijske produkcije sa preko 20 godina iskustva.

Više informacija možete saznate na SAJTU, kao i na FEJSBUK stranici, ali i na njihovom JUTJUB kanalu.

Pogledajte tizer filma:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA