JEZIVO: Trudna silovana dvanaestogodišnja devojčica!

Još uvek nije jasno kako je devojčica stara 12 godina ostala u drugom stanju, osnovano se sumnja na oca i na komšiju

  • 0

Dvanaestogodišnja romska devojčica iz Negotina, učenica osnovne škole koju pohađaju deca sa posebnim potrebama, u poodmakloj trudnoći je smeštena u niški Klinički centar. Iako još nema zvanične potvrde kako je dete ostalo u drugom stanju, osnovano se sumnja da je nesrećnu devojčicu silovao otac ili komšija. Lekari odlučuju o eventualnom prekidu trudnoće.

Ovaj slučaj su negotinskom zdravstvenom centru prijavili zaposleni u školi koju dete pohađa. U bolnici je dežurni ginekolog ustanovio višemesečnu trudnoću. Devojčica je zatim upućena u Centar za socijalni rad u Negotinu, koji je sve prijavio policiji.

Dnevni list "Press" prenosi da devojčica skoro da nije svesna šta joj se dogodilo. Zbog toga je policiji veoma teško da dođe do relevantnog svedočenja i to u mnogome otežava istragu.

- Po svemu sudeći, tek će opsežna istraga moći da utvrdi na koji način je devojčica sa posebnim potrebama mogla da zatrudni i da li se to dogodilo u školi koju je pohađala ili u selu u kom je živela. Proveravaju se ozbiljne sumnje da je devojčicu silovao otac koji je odavno napustio ovu porodicu i u međuvremenu se oženio, kao i druga mogućnost da je to gnusno delo počinio komšija - navodi list "Press" iz niškog Kliničkog centra.

Devojčica, inače, živi u jednom selu nadomak Negotina. O njoj brine deda, jer je majka napustila porodicu, a otac se ponovo oženio. Kako "Press" nezvanično saznaje, lekari niške bolnice pokušali su da prekinu trudnoću uz pomoć specijalnih preparata koji izazivaju kontrakcije materice, ali bezuspešno. Dodatni problem prestavlja to što je dete zdravo, zbog čega će zasedati specijalni etički savet.

- Da li će ili ne i pod kojim okolnostima trudnoća biti prekinuta moraće da odluči specijalni etički savet, jer se radi o poodmakloj trudnoći. Ako lekari odluče da to urade, najrovatnije će biti obavljena kiretaža - objašnjavaju u bolnici.

(M. S. / Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA