KAD SE SRBI SLOŽE: Samohranog oca i dvoje dece hteli da izbace na ulicu, komšije oterale izvršitelje! (FOTO)

Zbog duga za struju od 750.000 dinara kuća Venka Panajotova od 90 kvadrata prodata je za samo osam hiljada evra, a novi vlasnik je danas uz asistenciju policije pokušao da preuzme svoju imovinu. Ni Venkove suze ni vriska njegovo dvoje dece nisu zaustavile izvršitelje, sve dok njihove komšije nisu uzele stvar u svoje ruke

  • 36
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Samo zahvaljujući meštanima niškog naselja Pasi Poljana koji su traktorima i svojim telima blokirali put do kuće njihovog komšije Venka Panajotova, sudski izvršitelji nisu uspeli da ovog samohranog oca i njegovo dvoje dece danas izbace na ulicu.

Zbog duga za struju od 750.000 dinara njihova kuća od 90 kvadrata prodata je za samo osam hiljada evra, a novi vlasnik je danas uz asistenciju policije pokušao da preuzme svoju imovinu. Ni Venkove suze ni vriska njegovo dvoje dece nisu zaustavile izvršitelje, sve dok njihove komšije nisu uzele stvar u svoje ruke i zapretile da živi neće dozvoliti da oni budu izbačeni iz kuće.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Taj dug za struju datira još od 1995. godine. Pokojna supruga je bez mog znanja potpisala ugovor o njegovom reprogramu i to u moje ime. Neko vreme smo plaćali rate, onda je ona umrla, ja sam ostao bez posla, nijedno od dece ne radi i više nismo imali odakle. Kada sam otišao u elektrodistribuciju da bih nekako regulisao dug kazali su mi da su moj predmet preuzeli sudski izvršitelji. Izvršitelji su mi tražili da im odmah dam trista hiljada, a ostatak u ratama od po pedeset hiljada. Nisam imao te pare, a oni su mi prodali kuću ne obavestivši me ni o licitaciji. Ta kuća je vredna 50.000 evra plus plac, a prodata je za samo osam hiljada. Meni i mojoj deci preostala je samo ulica. Nisam mogao da plaćam struju, ja sam socijalni slučaj, nemam nikakvih primanja. Čekao sam da dobijem porodičnu penziju svoje supruge da bih mogao nešto da platim, ali sada je za sve kasno – plačući priča Venko.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sudski izvršitelji juče su otišli neobavljena posla, ali će se uskoro vratiti. Meštani Pasi Poljane tvrde da će ih ponovo sprečiti.

- Venkova deca neće ići na ulicu pa makar mi morali da izginemo. Ovo je strašno, izbacivati ljude na ulicu jer nemaju para da plate troškove. Ko zna koliko nas je već na tom spisku. Pitanje je kada će se izvršitelji pojaviti i na našim vratima i isterati nas iz kuća. Gde će da ide toliki narod – kazao je jedan od uzrujanih komšija.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Advokat porodice Panajotović Zoan Mitić je kazao da je pokrenuo spor za poništaj ugovora o reprogramu duga s obzirom na to da ga je potpisala pokojna Venkova supruga. Takođe, on je osporio i legitimnost izvršnog postupka jer njegov klijent nije bio obavešten o datumu licitacije niti je pre prodaje obavljeno veštačenje njene vrednosti.

- Ono što je sigurno je da će se izvršitelji vratiti, ali ne znamo kada. Nama ostaje da pokušamo da preko suda dokažemo da ugovor o reprogramu duga nije punovažan te da insistiramo na preispitivanju procedure tokom izvršnog postupka jer smatramo da je bilo povreda zakona – kazao je Mitić.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bruce lee

    23. april 2015 | 23:49

    Sramota me u kakvoj državi živim. Ovo je dno dna i tuga. Država koja ne ispunjava ništs od svojih obaveza, dovela narod i zemlju do totalne bede, zahteva od istih tih građana da redovno servisiraju svoje obaveze. A tajkuni čije firm duguju milione idu u stečaj i još dobijaju pomoć države bez ikakvih sankcija.

  • lola lola

    24. april 2015 | 00:38

    Tačno ,sve što koristiš moraš platiti, ali licitacija mora biti objavljena na više medija a pogotovo vlasnik nekretnine.A ako je sve tačno za licitaciju su znali samo " bliski".PA KO JE LUD DA TU KUĆU NEKUPI ZA TE PARE. NIJE KRIV ONAJ KO JE TO KUPIO NEGO ONAJ KO MU JE TO OMOGUĆIO.

  • Jeca

    24. april 2015 | 01:44

    Ispravite me ako gresim, ali ja mislim da po zakonu posle pet godina se ponistava dug koji nije placen, ili mozda ne vazi za ovakav slucaj? U svakom slucaju jako je tuzno i nepravedno, a komsiluku svaka cast, retko je videti ovako slozne komsije,vecinom jedva cekaju da se nekome nesto desi da bi imali o cemu da tracare uz kafu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA