SRPSKA BEBA IZ EPRUVETE DOBILA SINA: Čudesna priča iz Vranja

Supruga Miloša Trajkovića (28), koji je bio prva jugoslovenska beba iz epruvete, porodila se pre pet dana u Vranju i rodila sina Đorđa

  • 6

Miloš Trajković (28) iz Vranja je prva beba iz epruvete tadašnje Jugoslavije, a njegova majka Slavica ga je donela na svet zahvaljujući vantelesnoj oplodnji 27. juna 1987. godine, nakon što se 14 godina lečila od steriliteta.

Beba koju je tada čekala cela Jugoslavija, rođena je u bolnici "Narodni front" u Beogradu, a sada je on postao roditelj. Miloševa supruga Marina (25) pre pet dana se porodila bez ikakvih problema u Vranju, a njih dvoje su dobili sina Đorđa.

- Imajuću u vidu kako i kojim putem sam ja došao na svet, moram priznati da smo pomalo bio u strahu hoće li sve biti u redu sa suprugom i detetom. Bogu hvala, sve je u najboljem redu - uz osmeh priča Miloš.

Maleni Đorđe se još uvek nalazi u bolnici sa majkom, a porodici sada stižu čestitke sa svih strana. Baba Slavica se prisetila daleke 1987. kada je dobila Miloša.

Foto-ilustracija: Foter/Image Editor Foto-ilustracija: Foter/Image Editor

- Komšije i rodbina su me sažaljevali, a kada sam rešila da rodim dete na način koji je za sve dotad bio bauk, ljudi su se krstili. Otišla sam u Beograd i devet meseci ležala u sobi. Nisam verovala u čuda dok jedne subote nisam ugledala svoju bebu. Tu sliku ću celog života nositi pred očima - priseća se Slavica.

Samo 13 meseci nakon što je rodila Miloša, Slavica je potpuno normalno dobila i drugog sina Marka, koji takođe ima jednog sina.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA