ČUDOTVORNI CRTEŽ PATRIJARHA PAVLA: Nećete verovati ko ga je nacrtao i zašto! (FOTO)

Stefan Zukić (22) koji se crtanjem portreta grafitnom olovkom bavi iz hobija kaže da nije ni sanjao da će njegov crtež patrijarha Pavla izazvati takvo oduševljenje na društvenim mrežama

  • 24
Foto: Stefan Zukić Foto: Stefan Zukić

Tragom oduševljenja koje je na društvenim mrežama izazvao nesvakidašnji crtež patrijarha Pavla, ekipa Telegrafa istražila je ko se krije iza ovog malog remek-dela.

Crtež je, saznajemo, nastao za veoma kratko vreme, a odgovoran je, ma kako čudno to u početku delovalo niko drugi do 22-godišnji student završne godine Finansija i računovodstva Stefan Zukić.

Foto: Facebook / Stefan Zukic - Art Foto: Facebook / Stefan Zukic - Art

Ovaj momak iz Bačkog jarka, prema sopstvenom svedočanstvu, crtanjem se bavi iz hobija, i to isključivo - grafitnom olovkom.

A sve je počelo pre svega tri godine...

- Sećam se da sam sasvim slučajno zapazio neku sliku sveće, koja mi je bila prilično zanimljiva, te sam uzeo da je preslikam. I sam sam bio zadivljen onim što sam uradio. Usledili su sati vežbanja i tako su nastali moji prvi pravi crteži - počinje priču za Telegraf Stefan ističući ko se između ostalog našao na njegovoj "meti".

Foto: Stefan Zukić Foto: Stefan Zukić

- Naslikao sam između ostalog i Natašu Bekvalac, Boba Marlija, Novaka i Jelenu Đoković, Rijanu, Rafaela Nadala, Saru Jovanović, Staniju Dobrojević - objašnjava Zukić otkrivajući nam da je u međuvremenu počeo da se bavi i prodajom portreta.

VELIKA TAJNA PATRIJARHA PAVLA: Njegove reči će vas naterati da promenite život (VIDEO)

Foto: Stefan Zukić Foto: Stefan Zukić

- Nema neke velike zarade tu... U proseku, portret A4 naplaćujem oko 10 evra, a A3 - 20 evra. Porudžbine primam na Fejsbuku, portret pošaljem brzom poštom, a onda mi mušterija novac uplati na račun ili preko mobilnog telefona. Inače, dešavalo mi se da me prevare... Ali, čovek vremenom nauči da primeti takve stvari... Počnu da zamuckuju, nešto da muvaju... Odmah vam je jasno da hoće da vas prevare - iskren je Stefan.

Foto: Stefan Zukić Foto: Stefan Zukić

O tome, pak, kako je nacrtao portret patrijarha Pavla, Stefan kaže:

- Bio je veliki izazov nacrtati patrijarha Pavla iz mnogo razloga! Crtež je nastao 2013. godine i verujte, nije mi ni na kraj pameti bilo da će izazvati takvo oduševljenje na društvenim mrežama. Moram da priznam da je postojala i izvesna vezanost za njegov lik. Najbolje ću to sumirati rečenicom: "Jedan je patrijarh Pavle"! - objašnjava Stefan navodeći da je crtež svakako bilo zahtevno uraditi i sa tehničke strane.

Foto: Stefan Zukić Foto: Stefan Zukić

- Najzahtevnije je bilo iscrtati sve one fine linije kojima je trebalo portretisati patrijarhove bore... Bilo je dosta "posla" i oko samog pogleda. To je uvek najteže izvesti kako treba - završava priču s nama Stefan obećavajući da ćemo se čuti čim bude imao novosti, na kojima ovih dana užurbano radi.

OBJASNIO SVE: Jedan od poslednjih intervjua patrijarha Pavla koji morate pogledati (VIDEO)

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljko

    18. maj 2015 | 00:17

    Svaka cast...bas dobro crtas i samo nastavi tako

  • Рејналд

    17. maj 2015 | 23:50

    Свака част!Једино Новака није добро нацртао,све остало је добро.За цртеж патријарха Павла чиста десетка!"Синдром" многих умјетника-што је рад тежи и захтјевнији,утолико га боље ураде

  • Lana

    17. maj 2015 | 23:09

    A sto Staniju,moj Stefane....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA