Srbija "ekonomski most" između EU i Rusije

- Mogućnost bescarinskog izvoza u Rusiju, posebno u trenutku kada su na snazi međusobne sankcije EU i Rusije, predstavlja našu najveću konkurentsku prednost za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta - naveo je predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović

  • 50

- Srpska narodna partija pozdravlja potpisivanje memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i nemačke mesne industrije "Tenis" kojim se najavljuje dolazak ove kompanije na tržište Srbije i investicije koje će podstaći razvoj stočarstva i celokupne srpske poljoprivrede. Kompanija "Tenis" dolazi u Srbiju isključivo zbog pristupa ruskom tržištu. Ovo je dokaz da Srbija u budućnosti može da bude "ekonomski most" između privreda EU i Rusije - istakao je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije.

On je naveo da je Srpska narodna partija još ranije ukazivala na to da "investitori iz Evropske unije imaju interes da otvore proizvodnju u Srbiji, kako bi svoje proizvode, bez carina, mogli da izvoze na tržište Rusije“.

- Mogućnost bescarinskog izvoza u Rusiju, posebno u trenutku kada su na snazi međusobne sankcije EU i Rusije, predstavlja našu najveću konkurentsku prednost za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta - naveo je Popović.

Popović je pozvao vladu da se odupre pritiscima pojedinih zapadnih zemalja koje traže da Srbija uvede sankcije Rusiji.

- Primer kompanije Tenis, koja ulaže u Srbiju isključivo zbog mogućnosti bescarinskog izvoza u Rusiju, najbolje pokazuje koliko bi uvođenje sankcija Rusiji moglo da šteti ekonomskim interesima naše zemlje i građana - zaključio je Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mia

    27. april 2015 | 22:16

    Investitore baš i ne interesuju sankcije već način da dođu do profita. Mi smo trenutno u najboljem položaju jer ako ne uvedemo sankcije Rusima možemo na ovaj način da privučemo još neku kompaniju.

  • Stana

    27. april 2015 | 22:15

    Članice EU polako dolazi u Srbiju, i polako shvataju kakvu su grešku napravile uvodjenjem sankcija Rusiji. TReba saradjivati sa obe strane sveta podjednako, i iskoristiti celu situaciju kako bi nama bilo bolje.

  • Mira

    27. april 2015 | 22:07

    Vlada nikako ne sme da poklekne pod pritiscima EU i uvede sankcije Rusiji. To nije panetno,što i potvrdjuje dolazak nemačke firme u Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA