• 48

NEMCI NE DAJU RUSIMA DA UĐU U ZEMLJU: "Noćnim vukovima" poništiće vize na granici!

Iako su bez problema prošli granicu Poljske, motociklisti iz kluba "Noćni vukovi" biće zabranjen ulazaka u Nemačku, a ako imaju vize biće poništene u najkraćem mogućem roku

  • 48

Nemački graničari pokušaće da spreče ulazak u zemlju ruskih bajkera, koji učestvuju u počasnoj vožnju povodom obeležavanja 70- ogodišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom, saopštili su danas vladini zvaničnici.

Iako možda motociklisti iz kluba "Noćni vukovi", koji se nalaze na crnoj listi SAD zbog učešća u pripajanju Krima Rusiji, imaju vize za ulazak u Nemačku, ona će im biti poništena na granici ukoliko pokušaju da uđu u zemlju.

- Graničari su svesni da ima onih koji imaju važeće vize, ali su im one zapravo poništene - rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Martin Šefer.

Postoji legalna procedura po kojoj izdate vize mogu biti poništene tako da je moguće zabraniiti ulazak u zemlju osobama koje već imaju vize.

ZA NJIH NEMA PREPREKA: Ruski "Noćni vukovi" prešli granicu Poljske bez problema

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Šefer je istakao da Nemačka generalno podržava slobodu govora i okupljanja i da će i sama obeležiti kraj Drugog svetskog rata.

Ali, učešće Noćnih vukova u paradi motociklista u Berlinu 9. maja nije prihvatljivo, naglasio je on.

Poljski graničari danas su zabranili ulazak u zemlju desetorici ruskih bajkera, koji su navodno bliski ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Oni su ranije danas stigli na belorusko-poljsku granicu, sa ciljem da na putu, koji je počeo u subotu iz Moskve, pređu Poljsku i 9. maja stignu u Berlin.

Vođa ruskih bajkera Aleksandar Zaldostanov najavio je da će neko od njegovih kolega svakako stići u Berlin.

- Neki koji se ne budu predstavili kao Noćni vukovi proći će ovim putem i dovršiti ovu misiju - rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Komentari

  • Ime

    Nema veze. Imaju oni druga vozila. onda im nece trebati vize. Nego gusenice oru asvalt, greota nemci to baš prave kvalitetno..

  • Hans Ditrich

    Nemci ne zele veciti derbi da prozivljavaju u Berlinu. Za vreme svetskog prvenstva u DE ..huligani i svi potencijalni narušivači reda i mira su docekivani na ajrodromima i vracani kuci ili bili zatvarani dok tekma nije prosla....celo prvenstvo je proslo kao u obdanistu,bez ogrebotina. Tako se to radi,zato su najaci u svetu....kakvi bre vukovi,to samo jad i beda ko mi mozemo da podrzimo

  • Uros

    Sramota za eeeeeevropu

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima