FRAPANTNO: Fanatici na Filipinima se masovno razapinju na krst (FOTO) (VIDEO)

Povodom Velikog petka na stotine rimokatoličkih fanatika pristaje da bude razapeto na krst. Katolička crkva osuđuje ovakve akcije, ali su one prava "poslastica" sa turiste

  • 0

Rimokatolički fanatici na Filipinima i ove godine se tradicionalno razapinju na krst povodom Velikog petka, čime se imitira smrt Isusa Hrista. Rimokatolička crkva ne odobrava ovaj "običaj", ali su stravični prizori raspeća postali pravi "mamac" za znatiželjne turiste.

Ove godine je u seoskim oblastima oko severnog grada San Fernardo i obližnjeg grada Paombong razapeto više od 20 fanatika, uključujući jednu ženu.

Raspeća na Filipinima obično se sprovode tako što se dobrovoljcima, koji ne uzimaju nikave lekove protiv bolova, zakucavaju ekseri kroz dlanove, a u pojedinim slučajevima ekseri se zakucavaju i kroz stopala, pa je neophodna intervencija hitne pomoći zbog prekomernog krvarenja.

- Ovo je moj zavet Bogu da bi moju porodicu poštedeo bolesti - rekao je verski iscelitelj Arturo Bating (44) nakon svog prvog "iskušenja" na krstu.

Ritualima razapinjanja na krst povodom Velikog petka na Filipinima prisustvuju stotine ljudi. Dobrovoljci koji žele da postanu "Hrist" provedu i čitav niz godina na "listi čekanja", dok postoje i pravi rekorderi sa preko 20 razapinjanja u životu.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA