OBRT: Vaspitačica iz Čačka prošla na detektoru laži!

- Bili smo šokirani kada nam je sin ispričao šta se dogodilo. Dugo smo razmišljali šta da radimo, ali smo, pošto je istu priču ponovio nekoliko puta, rešili da slučaj prijavimo upravi vrtića i psihologu, zahtevajući da dete bude premešteno u drugo obdanište - kažu dečakovi roditelji

  • 62

Vaspitačica V. S. (36) koju su roditelji četvorogodišnjeg dečaka optužili da ga je primorala na oralni seks, negirala je celu priču što je potvrdilo i njeno svedočenje na detektoru laži. Detaljano jednočasovno ispitivanje na poligrafu pokazalo je da govori istinu.

Vaspitačica u Čačku terala četvorogodišnjaka da je oralno zadovolji, nadležni ćute?!

Kako pišu "Večernje novosti", advokat V. S. Ivan Ćalović izjavio je da je poligrafsko ispitivanje zatražila vaspitačica, njegova klijentkinja.

- Smatram da su psiholozi koji su pokrenuli celu priču nekompetentni da sačine izveštaj kakav su sačinili. Nije tako brzo trebalo da izraze sumnju na zlostavljanje, već je trebalo da odrade svoj posao i da potom slučaj proslede na Institut za majku i dete, kod relevantnih stručnjaka - izjavio je Ćalović.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Podsetimo, vaspitačica je prijavljena da je, navodno, tokom rekreativne nastave na Zlatiboru od dečaka tražila da je oralno zadovolji u kupatilu.

Tužilaštvo u Čačku je o slučaju pokrenulo predistražni postupak, a da li će biti podneta krivična istraga protiv V. S. , znaće se za nekoliko dana.

- Bili smo šokirani kada nam je sin ispričao šta se dogodilo. Dugo smo razmišljali šta da radimo, ali smo, pošto je istu priču ponovio nekoliko puta, rešili da slučaj prijavimo upravi vrtića i psihologu, zahtevajući da dete bude premešteno u drugo obdanište. To bi, valjda, uradio svaki roditelj.

- Nismo zahtevalinikakvu krivičnu odgovornost vaspitačice, već smo samo tražili da dete bude odatle premešteno. Usledila je reakcija psihologa i direktorke - kažu mališanovi roditelji koji su ubeđeni da on govori istinu.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Direktorka Predškolske ustanove "Radost" Vera Jovanović udaljila je vaspitačicu sa posla do okončanja postupka, zatim je roditeljima zakazala razgovor kod kliničkog psihologa i obratila se policiji po dobijanju izveštaja stručnog tima.

- Pri našoj usutanovi imamo Komisiju za slučajeve zlostavljanja i zanemarivanja, te je nakon što su se roditelji obratili nama i ona zasedala. Nakon što je dete ispričalo sve o tom događaju, i posle određenih provera, Komisija je došla do saznanja da postoji sumnja da se dogodilo zlostavljanje, a onda smo o tome obavestili policiju - rekao je direktor čačanskog Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović.

Inače, sumnja se pojavila kada je dečak detaljno objasnio šta se dešavalo u kupatilu. On je čak sve i nacrtao, što, kako kažu upućeni, nije mogao da zna ako nije video, odnosno doživeo.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micky

    29. april 2015 | 08:12

    Mozda roditelji nisu zatvorili vrata dok su se igrali pa dete videlo ;)

  • Vesna

    29. april 2015 | 08:20

    Majka deteta laze tata zaljubljen u vaspitacicu...kao nece da je terete nego da dete prebace u drugo obdaniste...smesno jasno ko dan...

  • Zeka

    29. april 2015 | 07:38

    I sta ce mo sad kad se ustanovilo da mali laze? Ko ce sad sve sprati sa vaspitacice koja je ni kriva ni duzna optuzena?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA