AFERA "RAZVOJNA BANKA VOJVODINE": Uhapšeni zbog pronevere više od 18 MILIONA EVRA!

N. V. i B. M. su osumnjičeni da su ugovarali kredite za koje su znali da neće moći biti isplaćeni u ugovorenom roku

  • 1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su po nalogu zamenika specijalnog tužioca za organizovani kriminal uhapsili N. V. (1981), suvlasnika i odgovorno lice grupe povezanih privrednih društava iz sistema "NPCO" d.o.o. Beograd i B. M. (1982) suvlasnika i odgovorno lice privrednog društva "BJN Financial" d.o.o. Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni se terete da su 2009. i 2010. godine, u saizvršilaštvu sa S.P., članom prinudne uprave, a kasnije i predsednikom Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine i S. B., članom Kreditnog odbora i direktorom Sektora za korporativno bankarstvo banke, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za privredna društva kojima upravljaju, odobravali protivzakonitu isplatu kredita.

N. V. i B. M. su osumnjičeni da su, kao vlasnici i odgovorna lica privrednih društava, neposredno dogovarali uslove za odobravanje plasmana kredita određenim privrednim društvima, iako im je bilo poznato da, s obzirom na njihovo finansijsko stanje i kreditnu sposobnost njihova privredna društva ne ispunjavaju zakonske i druge propisane uslove za odobravanje plasmana i da kredite neće moći da otplaćuju u ugovorenom roku, kao i da iz uspostavljenih instrumenata obezbeđenja "Razvojna banka Vojvodine" a.d. Novi Sad neće moći da naplati svoja potraživanja.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Ovi krediti odobreni su bez odgovarajućih sredstava obezbeđenja, koji do danas nisu vraćeni, čime je na štetu Razvojne banke Vojvodine a.d., odnosno njenih deponenata i Budžeta Republike Srbije, grupi povezanih privrednih društava iz sistema "NPCO" d.o.o. Beograd i njihovim osivačima pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od preko 18 miliona evra (više od 1.771.474.058 dinara).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lopovi

    29. april 2015 | 13:58

    Ako su krivi oduzeti im svu imovinu,i onu koju su prebacili na rodbinu.Za 18 miliona evra dati im 10 godina robije.Dosta je više pljačke u ovoj zemlji.Pošten čovek ne može ni da preživi od ovog ološa lopovskog.Strašno šta nam se dešava,svi kradu milione i nikom ništa.A sirotinja odgovara ako ukrade 100 eura.Hoćemo isti zakon za sve,ili neka nikog ne kažnjavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA