NAJBOLJE KOMŠIJE U SRBIJI: Prvo su sprečili izvršitelje da im oduzmu kuću, a sada skupljaju novac za njen otkup! (FOTO)

- Imam dug. Hoću da ga otplatim. Imam penziju od 20.000 i neka odbijaju, ja ću da otplatim. Druga primanja nemam. Dve ćerke ne rade, na birou su. Imam kuću i taj plac - navodi Venko Panajotov, kome su izvršitelji oduzeli kuću

  • 11

Porodica Panajotov iz Niša prva je u Srbiji koja je zbog duga za struju ostala bez kuće. Njihove komšije, međutim, ne odustaju - pokrenuli su akciju da prikupe novac i kuću ponovo otkupe kako porodica, koja je socijalno ugrožena, ne bi ostala na ulici.

KAD SE SRBI SLOŽE: Samohranog oca i dvoje dece hteli da izbace na ulicu, komšije oterale izvršitelje! (FOTO)

- Imam dug. Hoću da ga otplatim. Imam penziju od 20.000 i neka odbijaju, ja ću da otplatim. Druga primanja nemam. Dve ćerke ne rade, na birou su. Imam kuću i taj plac - navodi otac Venko Panajotov.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Više nema ni kuću. Prodata je na licitaciji. Iseljenje su sprečile komšije, a sada su rešeni da ne dozvole novom vlasniku da se useli. Od njega traže razumevanje i da im proda kuću.

- Dajte neka se vrati sud malo unazad i sudska pravda. Mi ćemo kao Pasjipoljanci da pomognemo i molimo ljude da pomognu. Ovakvih slučajeva nije malo. Samo u Pasji Poljani ima još pedesatak slučajeva - kaže komšija Miodrag Stanković.

Panajotovu je kuća oduzeta jer nakon potpisanog sporazuma o reprogramu nije platio dve rate. Mnogi u ovom naselju potpisali su isti ugovor.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Komšije kažu da pravo i pravda nekad nisu isto. Mnogi ovde u naselju strahuju da bi izvršitelji mogli da zakucaju i na njihova vrata.

Komšije iz Pasi poljane sprečile su privatne izvršitelje da isteraju iz kuće tročlanu porodicu zbog duga za struju. Okupljeni ispred kuće su telima branili imovinu svog komšije.

(Telegraf.rs/ Izvor:N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NEKO

    29. april 2015 | 20:21

    E to su ljudine! Svaka čast!!!

  • SiromOtvorenihOciju

    29. april 2015 | 21:31

    Sirotinjo i Bogu si teska! A svima Vama zavedenima: Eto Vam ga kapitalizam koji ste tako zarko zeleli! Da nije ovakvih pojedinacnih plemenitih gestova...

  • maja

    29. april 2015 | 20:51

    Svaka cast za komsije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA