VEHABIJE SU MEĐU NAMA: Najopasniji islamista krije se u Beogradu!

Jedan od najopasnjih vehabija je u Beogradu, a najveće uporište ekstremnih islamista je u Raškoj i Kragujevcu

  • 34

Ekstremni islamisti neće se smiriti, a posle napada vehabije Nerdina Ibrića na policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je poginuo Dragan Djurić a povređena su još dva policajca sada je red na Srbiju, upozoravaju mere bezbednosti. Jedan od najopasnjih verskih fanatika živi u Beogradu kako saznaju beogradski mediji.

OVO SU SRPSKE VEHABIJE: Evo gde su im štabovi i koliko ih ima

U našoj zemlji nema mnogo verkih fanatika, a oni najekstremniji mere se desetinama.

- Međutim jedan od najopasnijih živi u Beogradu - tvrdi izvor blizak bezbednosnim strukturama i  nastavlja da je najveće uporište u Raškoj, ali da ih ima i u Kragujevcu i Beogradu.

DA LI JE SRBIJA SLEDEĆA NA METI VEHABIJA? Teroristički napad u Zvorniku izazvao strah u regionu

Printskrin: Youtube/bosanski burek Printskrin: Youtube/bosanski burek

Glavni centar vehabija za ovaj deo Evrope je u Beču:

- Ne bi čudilo da napad na Beograd krene iz Beča. Među opasnima su i vojnici povratnici verskih pokreta koji su ratovali u Siriji - kaže izvor blizak bezbednosnim snagama.

KONAČNO SE SPASIO: Muhedin Gegić sa četvoro dece sinoć doputovao u Beograd! (FOTO)

Ministar policije Nebojša Stefanović, upozorio je da je u zone oružanih sukoba u Siriji i Iraku otišlo je da se bori 30 državljana Srbije, od kojih su neki poveli i porodice, dodavši da se vehabije regrutuju u Srbiji.

- Region Balkana postaje sve primamljivije područije za regrutaciju, a terorizam je globalni problem koji ne poznaje granice. Na ratištima u Siriji i Iraku poginulo je 10 osoba iz Srbije - izjavio je Stefanović.

Printskrin: Youtube/bosanski burek Printskrin: Youtube/bosanski burek

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik ukazao je u susretu sa srpskim premijerom, Aleksandrom Vučićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem da se mora raditi na suzbijanju ideologije koja stoji iza terorizma, ali da političke elite u BiH nisu povoljno tle za to.

EU će sredstvima od 10 miliona evra pomoći balkanske zemlje u suzbijanju terorizma i islamske radikalizacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    30. april 2015 | 06:43

    U Bg se kriju i najvece ustase i najveci UCK ljupci i najveci crnogorski separatisti, u Bg je sav krem srpskih zlotbora.

  • Joj

    30. april 2015 | 08:46

    Dozvoliti svakom gradjaninu pravo na samoodbranu..... Da je kojim slucajem covek pruzio otpor i pobio vehabije isao bi na robiju...

  • lazar

    30. april 2015 | 01:26

    Pa kada znate gde su,i sta spremaju,zasto vojska ne unisti to seme zla!? Ili ce drzava cekati da mi neduzni stradamo,pa tek onda da krenete u opseznu akciju!!! Sto pre to sigurnija drzava,narod,nasa deca!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA